Vlissingen Sint Jacobuskerk Vr 02 december 2016 20:00 uur
Tilburg Concert met muzikale borrel na afloop. U krijgt na afloop een gratis drankje om met musici na te praten. Concertzaal Tilburg Za 03 december 2016 20:30 uur
Eindhoven Concert met muzikale borrel na afloop. U krijgt na afloop een gratis drankje om met musici na te praten. Muziekgebouw Eindhoven Zo 04 december 2016 14:15 uur
Heerlen Concert met muzikale borrel na afloop. U krijgt na afloop een gratis drankje om met musici na te praten. Theater Heerlen Wo 07 december 2016 20:00 uur
Breda Concert met muzikale borrel na afloop. U krijgt na afloop een gratis drankje om met musici na te praten. Chassé Theater Do 08 december 2016 20:30 uur
Maastricht Concert met muzikale borrel na afloop. U krijgt na afloop een gratis drankje om met musici na te praten. Theater aan het Vrijthof Vr 09 december 2016 20:00 uur
's-Hertogenbosch Concert met muzikale borrel na afloop. U krijgt na afloop een gratis drankje om met musici na te praten. Theater aan de Parade Zo 11 december 2016 14:15 uur

De indringende schoonheid van Liza Ferschtman

Onder leiding van de jonge ontdekking Clemens Schuldt begint het orkest de decembermaand met een ode aan de Bachstad Leipzig. Arvo Pärt eert Bach op ludiek aanprijzende wijze. En Schuberts monumentale laatste symfonie werd door Mendelssohn in Leipzig in  première gebracht. Bovendien is het Vioolconcert van de Leipziger Mendelssohn altijd al een must om naar te luisteren. Maar als de warmbloedige Nederlandse violiste Liza Ferschtman het werk speelt, is het helemaal van een indringende schoonheid. De New York Times roemde al eens de ‘verfijnde pracht en het onmiskenbare karakter’ dat deze internationale topvioliste in haar noten legt. En The Guardian was weg van ‘haar lyrische kwaliteiten en de manier waarop ze genoot van het samenspel met het orkest’. Een niet te missen concert.

Het concert in Maastricht begint een première: als eerste Nederlandse orkest voert philharmonie zuidnederland een musical postcard uit. Lees hier verder.

Het optreden van Liza Ferschtman wordt mede mogelijk gemaakt door het Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

Uw reactie