Maastricht Jekerkwartier Maastricht Zo 18 juni 2017 12:30 uur -

JekerKlassiek 2017

Vaderdag 2017 staat voor het derde jaar op rij in het teken van JekerKlassiek! Op zondag 18 juni is het Jekerkwartier met haar prachtige, verrassende locaties decor voor klassieke muziek door musici van philharmonie zuidnederland. Voor het eerst presenteert JekerKlassiek de kinderactiviteit Alles in de Wind en een knallende afsluiter met het mobiele carillon van stadsbeiaardier Frank Steijns.

Unieke locaties in het Jekerkwartier

In 2015 vond de eerste editie van Jekerklassiek plaats. De formule: klassieke muziek op een toegankelijke manier presenteren op unieke locaties in het Jekerkwartier te Maastricht. De combinatie van onverwachte, bekende, onbekende en intieme locaties met mini-concertjes door klassieke ensembles hebben de afgelopen edities tot een groot succes gemaakt. In 2017 zijn de deelnemende locaties: Café Sjiek, Café Forum, Galerie-Hotel DIS, Le Marais Deux, Vioolbouwer Rijsemus, Teazone, Lutherse Kerk en de binnentuin stadswal Lang Grachtje.

Jekerklassiek 2017

Het programma van Jekerklassiek wordt samengesteld door philharmonie zuidnederland. Daarnaast programmeert Stichting Maastrichtse Componisten wederom een ensemble: het A’Meuse Saxophone Quartet brengen muziek ten gehore van levende componisten uit de Euregio. Op zondag 18 juni presenteert de festivalorganisatie twee nieuwe highlights. Direct na de officiële opening op het terras van Café Sjiek – verricht door de Gedeputeerde Cultuur de heer Ger Koopmans en intendant philharmonie zuidnederland Stefan Rosu – lopen kinderen van OBS Binnenstad al zingend naar de Lutherse Kerk. Hier wordt de muzikale voorstelling Alles in de Wind gespeeld (naar een verhaal van Marijk Greweldinger), speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar. Stadsbeiaardier Frank Steijns sluit het festival, samen met koperblazers van philharmonie zuidnederland, af met zijn rijdend. Zij brengen onder andere de Mestreechter Suite uit 1964 van Benoit Franssen ten gehore.

Jekerklassiek vindt plaats vanaf 12.30 uur en is gratis toegankelijk. Klik hier voor het volledige programma!Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *