Brabantse Strijkersdag


Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

11 maart 2017 | Oefenmiddag | 13:00-17:30
26 maart 2017 | Brabantse Strijkersdag | 10:00-17:00 | 16:00-17:00 concert voor familie en kennissen

1617 Educatie Brabantse StrijkersdagSpelen op je eigen niveau
Je speelt in een orkest op je eigen niveau onder leiding van topmusici van philharmonie zuidnederland, docenten van CKE en violist Nico Dezaire. Je repeteert niet alleen met het complete orkest, maar ook in kleinere groepjes. ’s Middags treed je op in de concertzaal van CKE: een echt concertpodium waar je ou-ders, broertjes, zusjes en andere bekenden naar je kunnen komen luisteren.

In welk orkest speel je mee?
Er wordt in drie groepen (orkesten) muziek gemaakt:
1. Een groep voor de allerjongste strijkers. Speel je nog maar net, maar lukt het je gaaf om in een echt orkest te spelen? Dan is dit iets voor jou! De jongste strijkers worden geleid door Ruud van der Meulen.
2. Een groep voor strijkers met niveau A/B. Kun je al iets meer op je strijkinstrument? Dan zal je in deze groep dieper ingaan op samenspel en inleving in de muziek. De docenten van de muziekschool ondersteunen je hierbij . John van den Beemt dirigeert het orkest.
3. Een groep voor strijkers met niveau C/D. Ben je ambitieus en al verder gevorderd in het bespelen van je strijkinstrument? Geef je dan op voor deze groep. Musici van philharmo-nie zuidnederland leren je de kneepjes van het orkestspel. Dit orkest staat onder leiding van Nico Dezaire.

Vraag aan je docent in welke groep je het beste past en geef dit aan bij het inschrijven. De partijen die je tijdens de Brabantse Strijkersdag gaat spelen, zijn vooraf al op de website te vinden. Zo kun je thuis en in de les al oefenen en ben je goed voorbereid op jouw deelname!

Oefenmiddag
Op zaterdag 11 maart 2017 is er een oefenmiddag waar je alvast kennismaakt met je orkest.

Op de website is nog meer informatie te vinden. Je vindt de Brabantse Strijkersdag ook op facebook

De Brabantse Strijkersdag is een initiatief van FASO, philharmonie zuidnederland en CKE en wordt georganiseerd door de stichting Zuid Nederlandse Strijkersdagen.