Brabantse Blazersdag 2018

Samen muziek maken verbindt. De philharmonie zuidnederland geeft blaasmuzikanten uit de HAFA wereld, van alle niveaus en leeftijden, de mogelijkheid om met professionele orkestmusici muziek te maken. Het orkest organiseert daartoe een Brabantse Blazersdag op zaterdag 10 maart 2018. De dag bestaat uit masterclasses per instrumentengroep en samen musiceren onder leiding van de bevlogen orkestmusici Roger Niese (klarinet) en Joost Smeets (tuba). Speelplezier, samen musiceren en muzikale ontwikkeling staan centraal. De dag wordt afgesloten met een spetterend eindoptreden!

Save the date!

Wat: Brabantse Blazersdag
Wanneer: Zaterdag 10 maart 2018
Waar: Theater in het Klavier, Anton Pieckplein 2, 5171 CV Kaatsheuvel
Prijs: € 15,00 p.p. incl. lunch
Inschrijven: Vanaf 1 oktober via www.philharmoniezuidnederland.nl/educatie

Strijkersdagen

De philharmonie zuidnederland organiseert jaarlijks een Brabantse Strijkersdag, in samenwerking met de Zuid-Nederlandse Strijkersdagen, CKE, en Faso. Informatie over editie 2018 is over enkele maanden bekend. Klik hier voor informatie over de afgelopen Strijkersdag (maart 2017).

Orkestacademie

Orkestacademie door JP Geussens Focuss 22_Tijmen en Eduardo (3)De philharmonie zuidnederland beschouwt talentontwikkeling als één van haar belangrijkste taken. Het stimuleren en bevorderen van talent in Zuid-Nederland komt daarom tot uitwerking in de Orkestacademie. In samenwerking met het Conservatorium Maastricht heeft de Orkestacademie als doel om orkestspel aan het curriculum van de conservatoriumopleiding toe te voegen. Musici van philharmonie zuidnederland nemen zo actief deel aan de opleiding en conservatoriumstudenten krijgen een stageplaats in het orkest. Zo draagt philharmonie zuidnederland bij aan de talentontwikkeling van jonge, beloftevolle musici voor morgen.

Een achttal studenten van bovengenoemde conservatoria zijn na hun auditie aangenomen en lopen komend seizoen bij één van de concertreeksen stage bij het orkest. De student wordt al voorbereid op deze week door hun ‘maatje’,  de aanvoerder van de orkestgroep waarin zij terecht komen. Gedurende de repetitieweek zelf, die vooraf gaat aan een concertreeks, worden de studenten begeleid in hun eerste orkestervaringen. De musici van philharmonie zuidnederland beoordelen aan het einde van de stageweek hoeveel de student heeft geleerd en hoe goed hij binnen de instrumentengroep heeft gepast. Het belangrijkste is dat de student zelf een goed beeld ontwikkelen kan over wat het samenspelen in een symfonieorkest zal gaan betekenen.

Met de Orkestacademie draagt philharmonie zuidnederland bij aan talentontwikkeling, specifiek de muzikale ontwikkeling van conservatoriumstudenten, die op hun beurt weer kennismaken met het spelen in een orkest. Door het vak orkestspel aan het conservatoriumcurriculum toe te voegen zet het professionele muziekonderwijs in Zuid-Nederland een extra stap voorwaarts in samenwerking met philharmonie zuidnederland.

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *