Voortgezet Onderwijs

Klik op één van onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over onze projecten.

HeartBeat 2Tussen Kunst en Klank 2Meet & Greet 2

Repetitiebezoek 2Componeren in de Klas 2Musical Postcards 2jon the beat 2

Ontmoeten en ervaren

De philharmonie zuidnederland is een veelzijdig symfonieorkest dat naast de reguliere concertprogramma’s ook een uitgebreid educatief aanbod heeft voor het primair en voortgezet onderwijs. De activiteiten voor het voortgezet onderwijs zijn voor schooljaar 2017-2018 vernieuwd. Ook presenteren we voor het eerst een aparte brochure voor het voortgezet onderwijs. Vraag hem hier aan!

Het orkest wil leerlingen een unieke en authentieke ervaring bieden, die zij in de klas niet kunnen krijgen. Dat kan met speciaal op de doelgroep toegesneden producties, zoals het dansconcert HeartBeat. Maar ook met een op maat gemaakte ontmoeting met het orkest, dirigent of solist bij een Repetitiebezoek of Meet & Greet. Leerlingen kunnen zich verwonderen tijdens een multidisciplinair en innovatief concert uit de serie i-Classics. Receptieve en reflectieve kunstbeleving staan bij deze activiteiten centraal.  Musici van philharmonie zuidnederland komen ook bij u op school om leerlingen uit te dagen zelf actief muziek te maken zoals bij Join the Beat, Componeren in de klas of Musical Postcards. Hoe mooi is het als een, voor een vluchteling gecomponeerde, musical postcard door professionele musici uitgevoerd wordt! Uniek is de ontmoeting in het museum, letterlijk Tussen Kunst & Klank, passend binnen CKV en voor leerlingen met een kunst- of muziekprofiel.

Bij alle activiteiten gaat het om meer dan muziek alleen. Over de kracht van doelgericht samenwerken of het gebruik maken van het onderzoekend vermogen om iets nieuws te creëren. Over de betekenis van muziek in je eigen leven en je een mening vormen over maatschappelijke onderwerpen.  Klassieke muziek staat niet dicht bij de jongeren van deze tijd. Door hen muziek te laten ervaren en hen in contact te brengen met de meest bevlogen ambassadeurs van klassieke symfonische muziek gaat er een wereld voor hen open waartoe zij zich op hun eigen manier mogen verhouden.

Inschrijven

Wilt u een educatieproject bijwonen met uw school? Stuur een mail naar educatie@philharmoniezuidnederland.nl  met daarin uw wensen en contactgegevens en binnen enkele dagen nemen wij contact met u op zodat we een passend aanbod kunnen doen.

Projecten op maat

Heeft u vragen of heeft u op uw school een speciale gelegenheid waarvoor we een bestaand project moeten aanpassen? Bel dan gerust met één van de medewerkers van de afdeling educatie:
Adeline van Campen    088 1660726
Roxanne Doyen    088 1660724
Wilma Hollanders    088 1660728
Linda Jans        088 1660727
of stuur een mail naar educatie@philharmoniezuidnederland.nl

Lesmateriaal

Sommige project zijn voorzien van lesmateriaal. Dit geeft de docent handvatten om de les zelf in de klas passend te maken afhankelijk vanuit welke invalshoek het project wordt afgenomen.