HeartBeat: samenwerking met Project Sally Maastricht en Kunstbalie

Met trots presenteert philharmonie zuidnederland HeartBeat, het nieuwe schoolconcert voor groep 7-8 in samenwerking met dansgezelschap Project Sally en Kunstbalie. In schooljaar 2016-2017 speelt het orkest voor het eerst dit innovatieve dansconcert.

1617 Educatie HeartBeat Project SallyVoor de ontwikkeling van een nieuw schoolconcert voor groep 7-8 in schooljaar 2016-2017 zocht de philharmonie zuidnederland naar een nieuwe uitdaging, naar een nieuwe mogelijkheid om jonge luisteraars te helpen betekenis en uitdrukking te geven aan muziek. Het orkest voegt daarom altijd een andere kunstvorm toe aan haar educatieve concerten, om de fantasie van leerlingen te prikkelen en de abstracte kunstvorm muziek toegankelijker te maken. Gezien de populariteit van dans en de wens om nieuwe concertformules te ontwikkelen, nodigde het orkest in samenwerking met Kunstbalie, dansgezelschap Project Sally Maastricht uit om samen een voorstelling te ontwikkelen waarin dans en muziek gelijkwaardig zijn.

De signatuur van Project Sally Maastricht contrasteert met zijn fysieke, moderne dans enorm met de traditionele uitstraling van een symfonieorkest. Echter, één van de pijlers van het orkest is innovatie, bijvoorbeeld in de zoektocht naar een orkest dat minder statisch op het podium staat en communiceert met medekunstenaars op het podium en het publiek. De samenwerking met Project Sally Maastricht sluit hier feilloos op aan. Het orkest gaat daarmee de uitdaging aan om iets nieuws, iets unieks te maken met ogenschijnlijk zeer contrasterende gezelschappen.

Choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjens gaan in HeartBeat op zoek naar de dans van musici en de muziek van de dans. Daarbij komt repertoire uit de hele muziekliteratuur aan bod: van Bach en Beethoven tot post-minimal music van Vanessa Lann. Gedurende het concert wisselt de aandacht van dans naar muziek maar vooral naar het samengaan van twee kunstuitingen. Kunstbalie verzorgt de educatieve component. Klik hier voor meer informatie over HeartBeat.

Dichtbij en betrokken: dat is het motto van philharmonie zuidnederland voor het educatieve aanbod van schooljaar 2016-2017. Leerlingen uit het primair- en voortgezet onderwijs beleven muziek op school als musici een muzikale voorstelling of workshop in de klas geven, of in het theater waar ze het hele orkest ontmoeten. Klik hier voor meer informatie over het educatieaanbod.

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *