Marc Soustrot, eredirigent

Soustrot, Marc1 WEB

Marc Soustrot wordt beschouwd als specialist van de Franse orkestliteratuur. Sinds het begin van zijn carrière staat hij ook bekend vanwege zijn inzet voor eigentijdse muziek. Hij was chef-dirigent van het Orchestre Philharmonique des Pays de la Loire (1976-1994), het Beethoven Orchester Bonn (1995-2003). In de periode 1996-2006 was hij chef-dirigent van Het Brabants Orkest. Sinds het seizoen 2011-2012 is hij chef-dirigent van het Malmö Symphony Orchestra. Vanaf het seizoen 2015-2016 vervult hij dezelfde functie bij het Aarhus Symphony Orchestra.

Als gastdirigent werkte hij met onder andere de Münchner Philharmoniker, de Bamberg Symphoniker, het English Chamber Orchestra, het Danish Radio Symphony Orchestra, het Real Qrquestra Sinfónica de Sevilla, de Filharmonie Antwerpen en het Residentie Orkest.

Marc Soustrot heeft een jarenlange ervaring als operadirigent. Hij dirigeerden werken van Mozart, Bizet, Massenet, Debussy, Verdi, Puccini, Offenbach, Wagner, Berg en Krenek. In 2012 dirigeerde hij met groot succes Les Dialogues des Carmelites van Poulenc bij de Royal Swedish Opera en bij de opera in Stuttgart. Meerdere van Soustrot’s cd-opnamen werden met prijzen onderscheiden. In 2008 kreeg hij de titel ‘Chevalier de la Légion d’Honneur. Soustrot studeerde trombone en piano aan het conservatorium van zijn geboortestad, Lyon, en directie bij Manuel Rosenthal in Parijs.