Luistercursussen

Wilt u klassieke muziek niet alleen beluisteren, maar echt beleven? Neem dan eens deel aan een luistercursus! De philharmonie zuidnederland organiseert met een aantal specialisten luistercursussen in verschillende regio’s in Limburg en Noord-Brabant. Leer meer over klassieke muziek, leer gaandeweg bewuster luisteren en leer u te verwonderen! Want hoe meer je weet, hoe leuker klassieke muziek is! Daarom werkt philharmonie zuidnederland samen met een aantal erkende kenners op dit gebied: Treske Bruning, Joop de Weger, Maurice Wiche en Leo Wolfs. De een biedt cursussen aan voor specifieke concerten en de ander meer algemene luistercursussen. Op hun specifieke pagina’s vindt u het complete aanbod van onze kenners.

Treske Bruning

Treske Bruning

Luistercursus voor het concert Russische Kerst (vrijdag 16 tot en met vrijdag 23 december)

Luistercursus voor het concert Een spectaculaire Schilderijententoonstelling (vrijdag 10 maart tot en met zondag 19 maart)

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Joop de Weger

Joop de Weger

Joop geeft diverse luistercursussen klassieke muziek op verschillende locaties en op verschillende data. Ook luistercursussen opera en symfonieorkest behoren tot de mogelijkheden.

Kijk hier voor het complete overzicht. 

 

 

Maurice Wiche

Maurice WicheMaurice organiseert 16 tweewekelijkse bijeenkomsten. De rode draad wordt gevormd door 12 lessen die tezamen een chronologische lijn vormen door de muziekgeschiedenis.

Kijk hier voor meer informatie en de curusweken.

 

 

Leo Wolfs

Leo WolfsLeo studeerde muziek en Nederlands M.O. Hij doceert geen droge muziektheorie, maar laat heel veel muziek horen met daar omheen nuttige en inspirerende informatie. Er is geen star programma, maar hij bouwt de cursus op rond de wensen van de deelnemers.

Kijk hier voor meer informatie en de cursussen.