Orkestacademie bij Mozarts Klarinetconcert

Het stimuleren van jong talent: daar draagt philharmonie zuidnederland graag aan bij. Zo werken we  samen met het Conservatorium Maastricht aan de Orkestacademie: het orkestspel wordt daarmee aan het curriculum van de conservatoriumopleiding toegevoegd en jonge, getalenteerde muziekstudenten lopen stage bij het orkest. Onder begeleiding van een aanvoerder uit het orkest nemen de studenten deel aan de repetities en vaak ook aan concertuitvoeringen. De Orkestacademie leert studenten hoe een orkest van binnenuit werkt en geeft hun een realistische indruk van wat het betekent om orkestmusicus te zijn.

Orkestacademie door JP Geussens Focuss 22_Tijmen en Eduardo (3)Tijdens de concertreeks Mozarts hemelse klarinetconcert speelt de Mexicaanse student José Eduardo Cante mee onder begeleiding van onze violist Tijmen Wehlburg.

Inmiddels is bewezen dat de Orkestacademie resultaat heeft: de Baskische slagwerkstudent Aingeru Otxotorena Labairu, begeleid door onze  slagwerker Raymond Spons, remplaceerde het afgelopen seizoen regelmatig bij ons. Inmiddels heeft Aingeru een baan als orkestmusicus (slagwerk) bij La Banda Municipal La Pamplonesa, Pamplona.

Meer lezen? Klik hier.

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *