Studium Chorale

Studium Chorale is vanaf 2005 actief als professioneel kamerkoor. De producties worden geleid door artistiek leider Hans Leenders of door gespecialiseerde gastdirigenten. Het koor werd in 1972 opgericht en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de toonaangevende kamerkoren in Nederland.

De bezetting van Studium Chorale varieert van acht tot veertig zangers al naar gelang de eisen die de muziek stelt. De zangers zijn afkomstig uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Het zeer brede repertoire omvat vijf eeuwen koorcultuur, van polyfonie uit de Renaissance tot de nieuwste opdrachtwerken. Het koor verzorgde wereldpremières van composities van Henry Delnooz, Jean Lambrechts, Ton de Leeuw, Jo van den Booren, Lowell Dijkstra, Jeanne Demessieux, Daan Manneke, Roderik de Man, Marijn Simons en Hans Leenders.

Geregeld werkt Studium Chorale samen met ensembles en orkesten zoals Ensemble 88, Florilegium Musicum, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Staatsphilharmonie Nürnberg en het Limburgs Symfonie Orkest, en met talrijke vocale en instrumentale solisten. Recent werd het ensemble geleid door Ed Spanjaard, Steffen Schreyer, Erik Van Nevel, Andrew Parrott, Paul Goodwin, Johannes Leertouwer en Marcus Bosch.

Het koor legde onlangs op cd o.a. onbekende motetten van de Maastrichtse barokcomponist Marcus Teller vast: Maastrichts cultureel erfgoed van buitengewone kwaliteit.

Studium Chorale is regelmatig te gast in binnen- en buitenland en verzorgde meerdere radio- en televisieregistraties. Het koor is cultuurplaninstelling 2013-2016 van de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht.

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *