Succesvolle eerste studiedag voor leerkrachten

Op woensdag 5 april vond de eerste studiedag Muziek, daar zit wat in! plaats, voor leerkrachten uit het basisonderwijs. Een dag die bol stond van muziek: luisteren, beleven, zelf doen en reflectie. De deskundigheidsbevordering i.h.k.v. DOOR! (Limburg) en de Impuls Muziekonderwijs (landelijk) was de aanleiding voor het organiseren van deze dag.

Leekrachten ervaarden een dag vol muziek die begon met het bijwonen van een repetitie van het orkest. Aansluitend gaven onze bevlogen workshopleiders Han Vogel, Vivian Knols en Karin van Hengel workshops waarbij het luisteren naar muziek en het zelf maken van muziek centraal stonden. Gedurende de hele dag waren er momenten van reflectie: wat hebben we gedaan, hoe heb ik dat ervaren, wat neem ik mee? Ook leerkrachten zonder kennis van of ervaring met muziek, hebben handvatten gekregen om korte muzieklessen in de klas te kunnen geven.

In schooljaar 2017-2018 vindt wederom een studiedag plaats. Houd onze website in gaten voor meer informatie en bekijk hieronder de aftermovie van editie 2017!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *