Mahlers Vijfde Symfonie

Chef-dirigent Duncan Ward | Sopraan Sarah Aristidou
Een muzikale liefdesbrief
vr 21 okt tot en met zo 23 okt

Chef-dirigent Duncan Ward
Sopraan Sarah Aristidou

Abrahamsen Let me tell you
Mahler Symfonie nr 5

vr 21 okt
tot en met
zo 23 okt

Een muzikale liefdesbrief
Een symfonie die pure liefde omarmt. Niet voor niets is Gustav Mahlers Vijfde een van zijn populairste werken. Toen Mahler zijn magnum opus schreef, was hij stapelgek op zijn vrouw Alma. Die opbloeiende liefde hoor je in alle noten terug. Zeker in het hemelsmooie Adagietto. Het is een machtig meesterwerk onder leiding van onze chef dirigent Duncan Ward die je simpelweg een keer live gehoord moet hebben. 

sarah Aristidou solist sopraan Ook de eigentijdse klassieker Let me tell you (2013) van de Deense componist Hans Abrahamsen staat bol van extatische vervoering. Zeven liederen schetsen het stormachtige leven van de mythische Ophelia. Sopraan en orkest sleuren de luisteraar mee in een wervelwind van emoties. Een formidabele uitdaging voor sopraan Sarah Aristidou.

Wolfgang app
Bij Mahlers Vijfde Symfonie kun je gebruik maken van Wolfgang in Maastricht en Eindhoven. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

Programmavel
Bekijk hier het programmavel en lees alvast mee met de tekst van Abrahamsen.

De reïncarnatie van Maria Callas

Luister over Sarah Aristidou

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming