De keuze van Duncan Ward

Chef-dirigent Duncan Ward | Klavecimbel Mahan Esfahani
Een ode aan Francis Poulenc
vr 27 jan tot en met zo 29 jan

Chef-dirigent Duncan Ward
Klavecimbel Mahan Esfahani

Bartók Dance Suite
Poulenc Concert champêtre voor klavecimbel en orkest
Beethoven Symfonie nr 7

vr 27 jan
tot en met
zo 29 jan

Een ode aan Francis Poulenc
Francis Poulenc kon niet vermoeden dat hij in het laatste weekend van januari 1963 in het Staargebouw in Maastricht zijn allerlaatste concert gaf. Op woensdag 30 januari belde Poulenc vanuit zijn Parijse appartement een lunchafspraak af. Nog geen paar uur later werd een hartaanval hem fataal. Toen Duncan Ward dit hoorde moést hij muziek van Poulenc dirigeren; in diezelfde stad, waar Poulenc exact 60 jaar geleden zijn allerlaatste concert gaf. Hiervoor gaat Duncan een spannende samenwerking aan met de Iraans-Amerikaanse klavecimbelvirtuoos Mahan Esfahani. Esfahani brengt Poulencs dansante Klavecimbelconcert. ‘Een heerlijk feestje’, schreef The Times enthousiast na een eerdere uitvoering van Esfahani. En welke muziek past daar beter bij dan Beethovens Zevende die door Wagner ‘de apotheose van de dans’ werd genoemd?

Wolfgang app
Bij de keuze van Duncan Ward kun je gebruik maken van Wolfgang in Eindhoven en Maastricht. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

Let op: Wolfgang heeft Duncan Ward geïnterviewd over Beethovens Zevende Symfonie. Dus de quotes van Duncan over zijn visie op dit prachtige werk zijn allemaal terug te lezen in de Wolfgang app tijdens de concerten! 

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming