Scandinavische vergezichten

Chef-dirigent Duncan Ward | Saxofoon Valentine Michaud
Robuuste en pastorale muziek
do 23 mrt tot en met za 25 mrt

Chef-dirigent Duncan Ward
Saxofoon Valentine Michaud

Stenhammer Uit Sången: Interlude
Hillborg Peacock Tales nederlandse première
Sibelius Symfonie nr 2

do 23 mrt
tot en met
za 25 mrt

Gewijzigd programma
Dit programma is gewijzigd. In plaats de Nederlandse première van Rolf Wallins Concert voor Sheng en orkest met Wu Wei op Sheng, spelen we nu de Nederlandse première van Peacock Tales (Millennium versie) van Anders Hillborg met op sopraansaxofoon de Zwitserse saxofoniste Valentine Michaud. 

Robuuste en pastorale muziek
Diep verbonden met land en volk raken Scandinavische componisten een gevoelige snaar. Met zijn Tweede Symfonie (1902) veroverde Jean Sibelius de harten van zijn Finse landgenoten. De robuuste dan weer pastorale klankwereld sterkte de Finnen in hun onafhankelijkheidsstrijd tegen de Russen. Sibelius zette een overdonderend bouwwerk neer waarin melodische thema’s vrijuit ontluiken.
Peacock Tales is een van Hillborgs meest speelse en populaire werken. De verschillende versies ervan werden wereldwijd meer dan 100 keer uitgevoerd door dirigenten als Gustavo Dudamel, Osmo Vänskä, Sakari Oramo en James Gaffigan. De titel weerspiegelt de zelfbewuste virtuositeit en flamboyantie van de oogverblindende solopartij. Het is door het gebruik van licht en choreografie voor de solist én het publiek een bijzonder soloconcert!

Wolfgang app
Bij Scandinavische vergezichten kun je gebruik maken van Wolfgang in Eindhoven en Maastricht. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

Alles wat je wilt weten over dit concert

Kom alvast in de stemming