Theater De Maaspoort Venlo

Van Cultureel Centrum naar grootste theater én eventlocatie van Noord- en Midden-Limburg.

In 1981 werd Stichting Congres- en Cultureel Centrum Venlo opgericht. Op 24 augustus 1984 werd De Maaspoort Venlo door toenmalige koningin Beatrix geopend.

Theater De Maaspoort Venlo omvatte vanaf de start een grote zaal met een capaciteit van 764 stoelen, een kleine zaal met een capaciteit van 220 stoelen en vijf congresruimten. Vanaf het begint presenteerde De Maaspoort Venlo zich met een breed palet aan podiumkunstvoorstellingen, vooral op het gebied van dans, visueel theater en muziek. In het programma van De Maaspoort was en is de professionele podiumkunst van groot belang, maar ook ondersteunen ze de voorstellingen op semiprofessionele en amateurbasis. De Maaspoort werk daarom samen met culturele en maatschappelijke groeperingen uit de regio. Ter ondersteuning van de inhoudelijke doelstelling werden er ook activiteiten ontwikkeld op het gebied van evenementen en op het gebied van horeca.

De schouwburg in Venlo kreeg per 1 januari 1991 de A-status van het bestuur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Naast de stadsschouwburg in Heerlen was het De Maaspoort Venlo het tweede Limburgse A-Theater.   

In 2000 werd het gebouw technisch gezien gemoderniseerd door verhoging van de toneeltoren. In november 2003 was er een directiewisseling. De nieuwe directeur had plannen om De Maaspoort uit te breiden en wilde de drempel nog verder verlagen en de samenwerking met culturele instellingen in de regio versterken.

In 2013 is de voorgevel aangepast met een glazen voorgevel en is onderdeel geworden van de Maasboulevard. De grote theaterzaal is uitbereid met 36 stoelen waardoor de totale capaciteit uitkomt op 800 stoelen.

Visie De Maaspoort Venlo

‘Wij geloven dat magische momenten iemands leven verrijken. Momenten waarin mensen samen mooie herinneringen maken, die telkens kunnen worden herbeleefd, en zo kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.

We verwelkomen onze gasten in warmte en sfeer, zoals in ons eigen huis. Verbinden publiek, artiesten en vele andere mensen. Tonen lef, creativiteit en echtheid. Wij voelen en gedragen ons als één grote familie.

In en rond het mooiste theater van Nederland leveren wij belevingen van hoge kwaliteit, en verrassen en verzorgen we onze gasten. De Maaspoort staat voor samen mensen inspireren, prikkelen en vermaken.’ Meer lezen over de visie van De Maaspoort Venlo? Klik hier

concerten