brabant menu

samen met Schippers & van Gucht, Theater Artemis en De Stilte presenteert philharmonie zuidnederland het Brabant Menu. Lees hieronder over de uitgangspunten en het aanbod van deze vier Brabantse cultuurgezelschappen. 

Sinds de verzelfstandiging van KunstSelect, een kunstmenu voor Brabantse scholen van Kunstbalie, hebben de vier grootste professionele gezelschappen van Brabant; philharmonie zuidnederland, Schippers & van Gucht, Theater Artemis en De Stilte, de handen ineen geslagen om verschraling van het professionele podiumkunstenaanbod voor scholen tegen te gaan. Wij brengen gezamenlijk ons aanbod onder de aandacht bij primair onderwijs. Zo voerden we zelf het gesprek met werkgroepen en intermediairs en zochten naar geschikte zalen en locaties.

In schooljaar 2016-2017 bereikten we gezamenlijk 10.000 Brabantse leerlingen, komend seizoen zijn dat er al 15.000. Om onze plannen nog beter uit te kunnen rollen en verder te ontwikkelen en zo nóg meer kinderen toegang te geven tot professionele podiumkunsten pitchten wij 13 juni 2018 voor de impulsgelden bij Kunstloc. We wachten in spanning op de uitkomst! 

Bekijk hier het manifest
van het Brabant Menu of kijk op de website voor meer informatie.

De philharmonie zuidnederland biedt in schooljaar 2018-2019 de volgende producties aan in het Brabant Menu:

Radio Walvis (groep 3-4)

Orpheus! (groep 5-6)
Rhythmix (groep 7-8)