brabantse strijkersdag 2018

speel mee!

Bespeel jij een strijksinstrument en wil je een dag muziek maken met docenten van de muziekschool én professionele musici van philharmonie zuidnederland? Kom dan naar de Brabantse Strijkersdag 2018!

Datum: 11 maart 2018
Locatie: CKE-muziekschool Eindhoven

Doe je mee?
Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag in maart 2018! Je speelt in een orkest van je eigen niveau. Je repeteert niet alleen met het complete orkest, maar ook in groepjes onder leiding van een professionele musicus.

Je kunt meedoen in verschillende orkesten:

Jongste strijkers
Een groep van de allerjongste strijkers. Speel je nog maar net, maar lijkt het je gaaf om in een echt orkest te spelen? Dan is dit iets voor jou! Dit orkest is onder leiding van Ruud van der Meulen en Edith Blog. Voor de jongste strijkers vindt er op 24 februari een inzeepdag plaats en zal de Strijkersdag op 11 maart zijn!

AB orkest
Een groep voor strijkers met niveau A/B.
Kun je al iets meer op je strijkinstrument? Dan zal je in deze groep dieper ingaan op samenspel en inleving in de muziek. De docenten van de muziekschool ondersteunen je hierbij. John van den Beemt dirigeert dit orkest. Ook voor het AB orkest vindt er op 24 februari een inzeepdag plaats en zal de Strijkersdag op 11 maart zijn! Daarnaast geeft het orkest een optreden in het voorprogramma van philharmonie zuidnederland op 15 maart!

CD orkest
Een groep voor strijkers met C/D-niveau
Ben je ambitieus en al verder gevorderd in het bespelen van je strijkinstrument? Geef je dan op voor dit orkest. Ook studenten van studentenorkest Ensuite van de TU Eindhoven spelen mee in deze groep. Musici van philharmonie zuidnederland leren je de kneepjes van het orkestspel! Dit orkest staat onder leiding van Nicolas Devons. Voor het C/D-orkest zal op een nader te bepalen dag een voorrepetitie zijn. De Strijkersdag voor dit orkest vindt plaats op 25 maart.

Schrijf nu in!
Vraag aan je docent in welke groep je het beste past en geef dit aan op het inschrijfformulier. Er staat al een preview van de muziek op de site zodat jij en je docent goed kunnen zien welk orkest en partij bij je past. Per 1 februari wordt de indeling van de orkesten gemaakt door de organisatie en kun je de complete partijen van de site downloaden! Vanaf dan kun je ze ook thuis oefenen! Klik hier om in te schrijven.

Fotograaf: Marco Dirven
Fotograaf: Marco Dirven
Fotograaf: Marco Dirven
Fotograaf: Marco Dirven
Fotograaf: Marco Dirven
Fotograaf: Marco Dirven
Fotograaf: Marco Dirven
Fotograaf: Marco Dirven

praktische informatie

datum zondag 11 maart 2018
locatie CKE-muziekschool, Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven, Tel. 040 2163263
prijs € 35,00 p.p. incl. lunch
doelgroep jonge strijkers
inschrijven www.strijkersdagen.nl