groep 1-2 nieuwsgierige neus

Muziek en kleuters, dat hoort bij elkaar. Zingend leren we ze de moeilijkste dingen. Niets zo leuk als geluiden ontdekken in alles om je heen. Zingend, dansend, kijkend en luisterend: met muziek verkent de kleuter de hele wereld!

Locatie: op school
Prijs:
€ 4,50 per leerling

NIEUWSGIERIGE NEUS IS VOLGEBOEKT VOOR SCHOOLJAAR 2018-2019. INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Er was eens een meisje, Ninus. Geen gewoon meisje, nee, een meisje met een heel nieuwsgierige neus. Door het kiertje van haar raam hoort ze muziek die haar oren doet tollen. Ze steekt haar neus naar buiten en luistert. ‘Dag papa, dag mama!, ik moet even weg’. Nieuwsgierige Neus gaat op weg en komt op vreemde plekken met muziek waar je vrolijk of droevig van wordt, ze hoort de geluiden van de drukke stad en voelt de ijzige stilte. Dan kijkt ze achterom, haar huisje is verdwenen. Ze is verdwaald. Paniek! Tot ze haar oren goed spitst. Ze hoort haar vader en moeder, in de verte… Het klinkt zoals thuis.

Vier musici van philharmonie zuidnederland nemen kleuters mee op deze muzikale ontdekkingsreis. Een voorstelling die past bij de rijke fantasie van de kinderen, eenvoudig en een beetje spannend. Net zoals in echte sprookjes loopt ook dit verhaal goed af.

Met het bijbehorende lesmateriaal komt Nieuwsgierige Neus ook in de klas. De kinderen bekijken van tevoren in een houten vertelkastje de rijk geïllustreerde vertelplaten over de voorstelling, op de achtergrond klinkt de muziek uit de voorstelling al vast een keer. Bij elke vertelplaat zijn korte muziekactiviteiten beschreven, passend bij de thema’s in de voorstelling: thuis, op straat, winterse wereld en feest. In totaal zijn er vijf vertelplaten. Op de laatste is een overzicht van de totale reis van Ninus te zien, mooi om samen nog eens na te genieten.

viool Monique Pellens, Marleen Matser klarinet Karel Plessers cello Sanne de Graaf
regie Lise-Lott Kok
vormgeving Steffie van Lamoen
prenten Mo Swillens

praktische informatie

kosten € 4,50 per leerling
locatie op school in de speelzaal of gymzaal
aantal musici 4 musici
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur concert 45 minuten

speeldata 2018-2019
wo 24, do 25, vr 26 okt
ma 5, wo 7, do 8 nov
ma 21, di 22, wo 23, do 24, vr 25 jan
ma 28, di 29, wo 30, do 31 jan, vr 1 feb
ma 3, wo 5, ma 10, wo 12 jun

LAATSTE PLAATSEN! 

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info