groep 3-4 radio walvis

Kinderen van groep 3 en 4 houden wel van een uitdaging. Als je 6 of 7 bent kun je immers alles zelf. Zelf filmpjes en geluidsverhalen maken? Kom maar op! Of zelfs de wereld verbeteren.

Locatie: op school
Prijs: €4,50 per leerling

 

Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar Pilu, een Inuit meisje, heeft haar eigen verhaal: Een dik geheim dat ze graag, o zo graag wil doorvertellen. Een verhaal over haar opa Nanoq. Maar niemand in het dorp heeft tijd of zin om naar haar te luisteren. Gelukkig heeft Pilu een taperecorder, waarmee ze haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die wél luisteren wil.

Radio Walvis is een geestige, poëtische vertelling in een wonderlijk wit decor met Arctische dieren. De prachtige verbeelding van dit Inuit sprookje staat in pijnlijk contrast met de huidige situatie van de Noordelijke IJszee. Wetenschappers hebben daar gigantische hoeveelheden plastic ontdekt. Het aanvullende lesmateriaal biedt aanknopingspunten om op deze actuele problematiek in te gaan.

Radio Walvis is een productie van philharmonie zuidnederland in co-productie met Schippers&VanGucht

fluit Alice Poulussen klarinet Roger Niese cello Anneloes de Hooge
concept Schippers&VanGucht
regie Jellie Schippers
vormgeving Myriam van Gucht
tekst Jorieke Abbing
actrice n.t.b.

Met dank aan

Praktische informatie

kosten € 4,50 per leerling, extra workshop € 3,- per leerling
locatie op school in de speelzaal of gymzaal
aantal musici 4 musici
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 100 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur concert 45 minuten

speeldata 2018-2019
vr 11, ma 14, di 15, wo 16, do 17, vr 18 jan
ma 11, di 12, wo 13, do 14, vr 15 feb
ma 25, di 26, wo 27, do 28, vr 29 mrt
ma 20, ma 27 mei

LAATSTE PLAATSEN!lesmateriaal Radio Walvis

Elke voorstelling van philharmonie zuidnederland begint al in de klas met passend lesmateriaal. Het lesmateriaal is geschikt voor álle leerkrachten, ook leerkrachten die zich niet bedreven voelen in het geven van muziekles. Het lesmateriaal is grotendeels ontwikkeld voor het digibord. Door middel van korte filmpjes en interactieve opdrachten ontmoeten leerlingen al in de klas musici uit het orkest en maken ze kennis met de instrumenten. In de lessen komen verschillende culturele competenties aan bod. Het lesmateriaal van Radio Walvis is beschikbaar vanaf eind november 2018.

 Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.