groep 5-6 (7-8) orpheus!

Denk je net dat je de wereld best goed kent blijkt het toch iets ingewikkelder te liggen. Soms kunnen mensen zo raar doen, dat snap je echt niet. Als je van iemand houdt kun je dat toch gewoon zeggen! Maar hoe dan? Of als je iets goed wilt maken? Op zo’n moment is het fijn dat muziek het van je over neemt.

Locatie: op school
Prijs: € 5,25 per leerling

 

 

 

Soms ontmoeten twee mensen elkaar en denken: wij horen bij elkaar en het lijkt wel of dat altijd zo is geweest. Zulke mensen waren Orpheus, met zijn prachtige muziek en Eurydike. Als Eurydike sterft voelt Orpheus zich eenzamer dan ooit. Hij kan niet stoppen met zich haar te herinneren. Dan besluit hij te proberen haar terug te halen uit de dood...
Daarover gaat de ingetogen, poëtische voorstelling Orpheus!, waarin muziek, taal en beeld tot één geheel versmelten. De leerlingen zitten eerste rang aan de rand van de ronde speelvloer en zijn zo optimaal betrokken bij de vertelling over deze mythische figuren, bij de muziek en bij de vier musici met hun instrumenten: fluit, hobo, klarinet en hoorn.

Het lesmateriaal staat in het teken van ‘herinneren’ en bereidt leerlingen vanuit verschillende invalshoeken voor op de voorstelling en het verhaal van Orpheus. Vanuit de wortels van de boom bouwt het lesmateriaal aan de voorbereiding van de voorstelling. In filmpjes stellen musici zich voor, de acteur laat de leerlingen vast proeven aan de poëtische tekst. De leerlingen onderzoeken waar ze zelf blij en verdrietig van worden. Hun bevindingen noteren de leerlingen op werkbladen die samen een boom vormen.

klarinet Karel Plessers hoorn Allard Robert fluit Angela Stone hobo Anne Willem
acteur Michiel Bijmans
regie Joost Dekker

met dank aan Stichting Henri Hermans, Stichting Vrienden van philharmonie zuidnderland partnergroep De Langstraat
in dankbare herinnering aan Joep Chappin

praktische informatie

kosten € 5,25 per leerling, workshop € 3,- per leerling
locatie op school in de speelzaal of gymzaal, minimale afmeting 7x11m
aantal musici 4 musici en 1 acteur
aantal leerlingen per concert min. 50 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur 45 minuten

Speeldata 2018- 2019
wo 31 okt*, do 1*, vr 2 nov*
ma 1, di 2, wo 3, do 4, vr 5 apr
ma 8, di 9, wo 10, do 11, vr 12 apr
* gereserveerd voor het Brabant Menu

Foto: Simon van Boxtel
Foto: Simon van Boxtel
Foto: Simon van Boxtel
Foto: Simon van Boxtel
Foto: Simon van Boxtel

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info