workshops

Wie echt wil weten hoe muziek werkt, hoe een symfonieorkest in elkaar zit en hoe een muziekstuk tot stand komt, kan het beste zelf muziek maken. De philharmonie zuidnederland biedt daarom ook diverse creatieve workshops aan. Deze zijn op de wens van de school aan te passen.

Locatie: op school
Prijs: €6,25 per leerling voor 3 workshops

DE WORKSHOPS PBONES EN COMPONEREN IN DE KLAS ZIJN VOLGEBOEKT VOOR SCHOOLJAAR 2018-2019. INSCHRIJVEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

workshop Componeren in de klas

In de workshop Componeren in de klas maken leerlingen samen met een musicus van philharmonie zuidnederland een klankstuk op basis van een verhaal of een thema. Via muzikale oefeningen onderzoeken ze de onverwachte klankkleuren van de instrumenten die de musicus of zijzelf hebben meegebracht. De workshopleider zorgt ervoor dat uit alle goede ideeën van de leerlingen een samenhangend klankstuk ontstaat. Hierbij is samenwerking tussen de leerlingen essentieel. Leerlingen ontdekken tijdens de workshops spelenderwijs hoe een orkest werkt. Tot slot presenteren zij hun eigengemaakte compositie.

Componeren in de klas biedt ruimte voor maatwerk, passend bij een thema van de school. Het doet een beroep op het creatief vermogen en sluit aan bij de 21e-eeuwse vaardigheden. De workshops zijn eventueel te combineren met een bezoek aan de muzikale voorstelling Broer, Orpheus! of Rhythmix.

praktische informatie

kosten €6,25 per leerling voor 3 workshops
locatie op school, presentatie in de aula of de speelzaal
aantal musici 1 musicus per 15 leerlingen, vaak zullen 2 musici per klas nodig zijn
data beperkt beschikbaar, data in overleg met de school


 

Fotograaf: Simon van Boxtel
Fotograaf: Simon van Boxtel
Fotograaf: Simon van Boxtel

workshop Pbones

Tromboneles in een notendop, dat is Pbones. In de bovenbouw van het primair onderwijs besluiten leerlingen vaak of ze zelf een instrument willen leren bespelen. Tijdens de workshop Pbones leren ze alvast hoe gaaf het is om trombone te spelen en zich artiest te voelen. Een unieke belevenis. Trombonist Mark Boonstra neemt voor elke leerling een kleurige trombone mee en stoomt een hele klas in een mum van tijd klaar voor een swingend optreden.

In het lesmateriaal zien leerlingen hoe ze, als trombonisten in de dop, hun lippen moeten gebruiken. In drie workshops leren de jonge gasten vervolgens blazen, schuiven, luisteren en samenspelen. Het is mogelijk meerdere klassen tegelijk te laten optreden en zo de gymzaal of het schoolplein om te dopen tot een concertlocatie. 

praktische informatie

kosten €6,25 per leerling voor 3 workshops
locatie op school, de presentatie in de aula of op het schoolplein
aantal musici 1 musicus per klas
data beperkt beschikbaar, data in overleg met de school

Foto: Simon van Boxtel
Foto: Simon van Boxtel
Foto: Simon van Boxtel
Foto: Simon van Boxtel
Fotograaf: Focuss 22
Foto: Simon van Boxtel

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info