maak je eigen compositie: componeren in de klas

Zelf componeren én een concert van philharmonie zuidnederland bijwonen: de workshop Componeren in de klas laat leerlingen actief muziek maken én laat hun live klassieke muziek ervaren in de theaterzalen.

Doelgroep: Muziekklas - HAVO/VWO
Locatie: op school en in één van de zalen
Prijs: € 250,00 per klas

Zelf componeren is leerlingen die het vak muziek hebben gekozen niet vreemd. Velen zullen met gitaar of piano geproefd hebben van het schrijven van een eigen liedje of zijn er zelfs uitermate talentvol in. Bij de workshop Componeren in de klas kiezen de musici van philharmonie zuidnederland net voor een andere insteek. Zij dagen de leerlingen uit op een verrassende manier muziek te maken, hun instrument op ongekende wijze te gebruiken. Inspiratiebron zijn bouwstenen uit de composities die de leerlingen later in de concertzaal zullen beluisteren. Op die manier verbinden leerlingen zich met de muziek en met de musici uit het orkest. Zelfs met het publiek, want indien mogelijk nodigen wij de leerlingen uit hun eigen gemaakte compositie voorafgaand aan het concert in de foyer van de concertzaal aan het publiek te presenteren. Concertbezoek is immers onderdeel van dit project.

Fotograaf: Simon van Boxtel
Fotograaf: Simon van Boxtel
Fotograaf: Simon van Boxtel

Doelgericht werken aan

Muzikale vaardigheid
luisteren , spelen, componeren, vormgeven, noteren en soms zingen

Onderzoekend vermogen
de leerling onderzoekt verschillende materialen/instrumenten en eigen instrumenten op klankeigenschappen, ritmische, melodische en dynamische mogelijkheden.

Creërend vermogen
ontwerpt een compositie passend bij een thema in samenwerking met anderen

21ste-eeuwse vaardigheden
planmatig werken, samenwerken , creatief denken, zelfregulering, presenteren

praktische informatie

kosten € 250,- per klas exclusief concertbezoek à € 10,- per leerling
aantal musici 1 musicus per 15 leerlingen
duur 3 workshops en concertbezoek
locatie workshops op school
data beperkt beschikbaar, data in overleg met de school

 Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info