groep 7-8 heartbeat

Op zoek naar jezelf heb je de ander nodig om je aan te spiegelen. Wie ben ik, welke talenten heb ik en hoe wil ik dat anderen mij zien? Onderzoekend kom je steeds dichter bij jezelf, bij je eigen heartbeat.

Locatie: concertzaal of theater

Deze voorstelling wordt in schooljaar 2019-2020 weer opgenomen in ons educatieaanbod. Meer weten? Neem contact met ons op.

Een klassiek orkest en dynamische, moderne dans: hoe breng je deze werelden samen? Wij stelden deze uitdagende vraag aan Dansgezelschap Project Sally Maastricht. Resultaat: het wervelend dansconcert HeartBeat waarin dansers, musici en leerlingen op zoek gaan naar hun eigen heartbeat. In de voorstelling volgen de leerlingen de Jongen die aanvankelijk geen heartbeat heeft maar door zijn omgeving aangemoedigd wordt zijn hartslag weer te voelen. Dans en muziek gelijkwaardig op één podium. Zo ervaren leerlingen van dichtbij, behalve de dynamische dans, ook een gevarieerd concertprogramma van een symfonieorkest: van Bach en Beethoven tot post-minimal music. Optimaal verweven zijn de musici en dansers tijdens de interludes die Vanessa Lann speciaal voor deze productie componeerde. De Spoken Word Artist is de gids voor de Jongen en voor de leerlingen. HeartBeat nodigt leerlingen uit te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen; wie ben ik en wat betekent mijn omgeving voor mij.

Het bezoek aan de voorstelling bestaat uit twee delen: een voorprogramma van 30 minuten met vijf mini-optredens en het dansconcert in de zaal. Deze mix zorgt ervoor dat de leerlingen persoonlijk betrokken blijven.

philharmonie zuidnederland
dirigent Peter Biloen
dans Dansgezelschap Project Sally Maastricht
choreografie Stefan Ernst & Ronald Wintjens
spoken word artist Dichter
Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Dansgezelschap Project Sally Maastricht en Kunstbalie.philharmonie zuidnederland

praktische informatie

locatie concertzaal of theater
aantal musici voltallig symfonieorkest
aantal leerlingen per concert 300
aantal concerten per dag 2
duur voorprogramma 30 minuten – concert 35 minuten

HeartBeat wordt in schooljaar 2019-2020 weer opgenomen in het educatieaanbod van philharmonie zuidnederland. Meer weten? Neem contact met ons op!

Met dank aan: Stichting Vrienden van philharmonie zuidnederland | Fonds 21 | VSB Fonds | Elisabeth Strouven Fonds | Stichting Henri Hermans| Stichting Kanunnik Salden | Kunstbalie

Fotograaf: Simon van Boxtel