Vier de feestdagen met klassiek

Is er een betere manier om in de kerststemming te komen dan met een betoverend kerstconcert? De philharmonie zuidnederland viert traditiegetrouw de feestdagen met een aantal heerlijke concerten die de kerstsfeer dichterbij brengen en die het nieuwe jaar op passende wijze inluiden. In december staan er maar liefst drie verschillende kerstconcerten op het programma. En de eerste week van januari staat geheel in het teken van de nieuwjaarsconcerten.

Cadeaus voor onder de boom
Extra feestelijk worden de feestdagen natuurlijk met cadeaus. Tijdens de kerstconcerten presenteert philharmonie zuidnederland haar eerste cd. Een mooi kerstpresentje voor de Vrienden van philharmonie zuidnederland maar ook vanaf 14 december voor slechts € 19 te koop voor al onze concertbezoekers bij de Vriendenbalie tijdens de concerten. En vanaf dezelfde datum ook online te bestellen via outhere-music.com en klassiek.nl
Ook is de cd te downloaden via Spotify, Apple Music en Deezer.

Geeft u graag een mooie concertbeleving cadeau deze feestdagen? Dan biedt de Podium Cadeaukaart uitkomst. Vanaf 10 december is onze eigen editie van deze geliefde cadeaukaart verkrijgbaar. Perfect om uw familieleden of zakenrelaties te trakteren op een fantastisch concertbezoek aan ons orkest. De philharmonie zuidnederland Cadeaukaart is vanaf eind november te koop. Meer informatie vindt u op onze aparte Podium Cadeaukaart pagina

 

 

Kerstsfeer en vuurwerk in de concertzaal
In de concertzaal starten we de feestdagen met de serie Romantische Kerst. Van 14 tot en met 16 december voert ons orkest met concertmeester Adelina Hasani onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss het Vioolconcert van Johannes Brahms en de Vijfde symfonie van Tsjaikovski uit. Een prachtige omlijsting van de decembermaand met muziek waarin warmte, reflectie en samenzijn klinkt.

Vanaf 18 tot en met 23 december gaan we naar Noorwegen, de bakermat van de Kerstman. De Russisch-Israëlische pianist Boris Giltburg neemt de solistenrol over en naast Tsjaikovski’s Vijfde symfonie staat Griegs Pianoconcert op de lessenaar voor het programma Scandinavische Kerst.

Op 15 december klinkt, het inmiddels tot geliefde traditie uitgegroeide, Limburgse Kerst voor het eerst buiten Maastricht met een concert in Sittard. Op 16 december is het Theater aan het Vrijthof in Maastricht het decor van dit mooie meezingconcert voor het hele gezin dat ook de sfeervolle vertelling op muziek De Sneeuwman bevat.

Van 3 tot en met 9 januari 2019 gaan alle remmen los en biedt philharmonie zuidnederland een swingend nieuwjaarsconcert onder leiding van Kees Bakels. Winnaar van de Prijs voor Jong Talent van de provincie Noord-Brabant 2018 van het Internationaal Vocalisten Concours Stefan Astakhov en contrabasaanvoerder Wouter Swinkels zorgen voor een even spannende als hilarische solistische bijdrage. Ook maken we een opwindend uitstapje naar Latijns-Amerikaanse klanken.

Samen de feestdagen vieren

Zo brengt philharmonie zuidnederland zowel de kerstsfeer als het nieuwjaarsgevoel naar de mensen in de regio toe en viert het orkest deze sfeervolle tijd werkelijk met haar publiek. Kijk voor alle details van onze kerst- en nieuwjaarsconcerten zoals speelsteden en complete programma informatie in onze concertagenda.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info