heartbeat

Hoe kun je het statische orkest en de dynamische dansers samensmelten tot een verhaal over jouw heartbeat?

HeartBeat is een dynamisch dansconcert dat philharmonie zuidnederland samen met Sally Dansgezelschap Maastricht en Kunstbalie heeft ontwikkeld. Tijdens dit concert staan dansers en musici gelijkwaardig op het podium. Het dansconcert gaat over een jongen die zijn heartbeat is kwijt geraakt, hij voelt niets meer en voelt zich eenzaam tegenover de mensen om hem heen. Musici, dansers én publiek doen er alles aan om hem zijn heartbeat terug te geven. Dit leidt tot een hartstochtelijk concert met muziek en dans waarin het gaat om het samenspel van dansers en musici, ieder met hun eigen instrument. Een dynamisch podiumbeeld draagt bij aan de totaalbeleving van dit bijzondere concert. Vol trots laten het orkest en het dansgezelschap zien dat ze bij deze productie over de grenzen heen stappen van de traditionele concert- of danspresentatie. Hiermee wordt een nieuwe interdisciplinaire voorstelling neergezet, waarin de ritmes van de dans en het orkest samensmelten tot een hart.

HeartBeat is gemaakt voor de doelgroep 10-14 jaar. Het gehele project daagt leerlingen uit om te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen en stelt soms ongemakkelijke vragen: wat gebeurt er als je geen heartbeat hebt en als je die wel hebt, durf je je daar dan over uit te spreken?

Informatie HeartBeat voor het primair onderwijs, klik hier.
Informatie HeartBeat voor het voortgezet onderwijs, klik hier.

Bekijk hieronder het uitdagende maakproces:
 

Na anderhalf jaar voorbereiden ging in november 2016 HeartBeat in première. Navenant Magazine publiceerde een prachtig interview met Adeline van Campen (hoofd Educatie bij ons orkest) en Stefan Ernst (artistiek leider Project Sally Maastricht). Lees het hier.

HeartBeat wordt mede mogelijk gemaakt door:
Stichting Vrienden van philharmonie zuidnederland | Fonds 21 | VSB Fonds | Elisabeth Strouven Fonds | Stichting Henri Hermans| Stichting Kanunnik Salden | Kunstbalie

HeartBeat. Fotograaf: Simon van Boxtel
HeartBeat. Fotograaf: Simon van Boxtel
HeartBeat. Fotograaf: Simon van Boxtel

Uitvoerenden
philharmonie zuidnederland
Sally Dansgezelschap Maastricht
dirigent: Peter Biloen
choreografen: Stefan Ernst en Ronald Wintjens

Dit concert komt tot stand in samenwerking met Sally Dansgezelschap Maastricht en Kunstbalie.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info