i-Classics

Klassieke muziek niet meer van deze tijd? Stoffige symfonieën en braaf klappen op de goede momenten? Echt niet! De philharmonie zuidnederland presenteert i-Classics: muziek met een twist. Klassieke muziek is allang niet meer achterhaald, en dat laat philharmonie zuidnederland zien met deze serie concerten waarin het publiek klassieke muziek beleeft op een totaal nieuwe manier.

Click here for English.

Tijdens de i-Classics concerten worden de grenzen van klassiek opgezocht met nieuwe manieren van muziek maken en presenteren, en dat alles in cross-overs met dans, mode, film of eten! Het resultaat is een unieke concertbeleving die gegarandeerd nog lang blijft nazinderen. Bestel een drankje, ga zitten, en laat je vol verrassing meevoeren op de muziek. De philharmonie zuidnederland innoveert, en brengt de muziek dichter bij het publiek.

Innovatie is, naast de symfonische concertpraktijk en educatie, één van de drie pijlers van philharmonie zuidnederland. De concertserie i-Classics is hier een onderdeel van: het orkest zoekt hiermee de grenzen van de traditionele orkestpresentatie op en biedt uitdagende programma’s waarin klassieke muziek in cross-over met andere disciplines wordt gepresenteerd. Bijzonder is dat het orkest deze concerten zélf produceert. Zo houdt philharmonie zuidnederland de klassieke muziektraditie levend en presenteert het zich als het orkest van de 21e eeuw.  

i-Classics in seizoen 2018-2019

i-Classics Music & Light
Een totaalervaring van muziek, licht, kleur en toneel. 100 Orkestmusici, 90 koorleden en een pianist brengen Skrjabin's Prometheus 'Gedicht van Vuur' tot leven in combinatie met toneelspel van Toneelgroep Maastricht en lichtontwerp van Blauwe Uur. Kippenvel gegarandeerd.

i-Classics Empty Minds
Ervaar live klassieke muziek op een compleet nieuwe manier: 50 musici volgen jouw beweging door de ruimte op waardoor jij, samen met de rest van het publiek, de volgorde van de muziek beïnvloedt. Voel de trilling van de vioolsnaren, hoor de ademhaling van de blazers en maak je geest vrij tijdens i-Classics Empty Minds, word onderdeel van een kunstwerk en laat je inspireren. Bij dit concert ben je geen toeschouwer maar word je onderdeel van een totaalbeleving van muziek, mode en video samen met philharmonie zuidnederland, kunstcollectief playField en FASHIONCLASH Maastricht.

i-Classics Music & Food
Een theatraal, mateloos en gulzig concert dat je zinnen prikkelt: philharmonie zuidnederland & Toneelgroep Maastricht presenteren La grande bouffe, een muzikale theatervoorstelling over gulzigheid, overvloed en mateloosheid. Regisseur Servé Hermans inspireert zich losjes op de legendarische Franse fim La grande bouffe.


Wil je meer weten over i-Classics? Neem contact met ons op!
 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info