Lejo ontdekt het orkest voor groep 3-4

U kent hem misschien wel: Lejo, het beroemde figuurtje uit Sesamstraat dat alleen bestaat uit een hand en een paar houten ogen. Deze week is Lejo bij ons op bezoek en maakt hij samen met basisschoolleerlingen uit groep 3 en 4 kennis met instrumenten en ervaren ze samen live klassieke muziek.

Maar liefst 3200 leerlingen uit Limburg, Brabant én Zeeland bezoeken de komende week ons theaterconcert Lejo ontdekt het orkest. Poppenspeler Leo Petersen speelt Lejo live vanuit een kleine filmset op het podium en de leerlingen kijken door Lejo’s ogen mee, soms zelfs ín de instrumenten. Orkest, poppenspel en film komen samen waardoor leerlingen een ware ontdekkingsreis door het symfonieorkest kunnen maken.

Daarnaast participeren de leerlingen in de voorstelling: onze eigen slagwerker Frank Nelissen maakt samen met alle leerlingen in de zaal een onweersbui door bodypercussie!

Digitaal lesmateriaal
Dit seizoen is één van onze speerpunten het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal voor alle educatieve voorstellingen. Lesmateriaal dat afgespeeld kan worden op het digibord én dat voor alle leerkrachten geschikt is, ook voor diegenen die zich niet zo bedreven voelen met muziek. Door dit digitale lesmateriaal worden de leerlingen vooraf, in de vertrouwde omgeving van hun klas, al voorbereid op hun bezoek aan Lejo ontdekt het orkest. In de filmpjes ontmoeten ze Lejo en dirigent Sander Teepen en door interactieve opdrachten maken ze alvast kennis met instrumenten. Benieuwd? Klik hier!

Ook in seizoen 2018-2019 spelen we Lejo ontdekt het orkest door heel Zuid-Nederland. Klik hier voor meer informatie.

Lejo ontdekt het orkest
is ontwikkeld door het Orkest van het Oosten en Leo. De philharmonie zuidnederland heeft het concept verder doorontwikkeld.