Opera op de Parade én Opera Sing Along

Opera op de Parade komt er weer aan. Nieuw dit jaar is dat er ook een Opera Sing Along plaatsvindt op de Parade die op nationale tv zal worden uitgezonden.

Opera op de Parade
Het gratis toegankelijke openluchtevenement aan de voet van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch vindt ditmaal plaats op woensdag 27 juni (aanvang 20.00 uur). De opzet is laagdrempelig en geliefd. Bezoekers brengen hun eigen zitplaats, hapjes en drankjes mee en genieten van de bijzondere sfeer, en van elkaar. Niet voor niets trekt het evenement jaarlijks duizenden bezoekers naar de Parade die de smaak van opera en klassieke muziek op deze informele manier willen proeven. Dat is ook de charme van Opera op de Parade en maakt het uniek.Opera Sing Along
Bijzonder dit jaar is dat twee dagen erna, op vrijdag 29 juni (aanvang 20.30 uur) op dezelfde plek een extra, en eveneens gratis toegankelijk, evenement plaatsvindt: de Opera Sing Along. Een meezingfestijn met de bekendste operahits, met als muzikaal fundament de philharmonie zuidnederland en het Brabant Koor. En een vijftal zangers, zowel gelauwerde operasterren, jonge rising stars als ook iemand die niet uit de operawereld komt.
In tegenstelling tot Opera op de Parade is de Opera Sing Along een sta-evenement.

De Opera Sing Along wordt voor tv opgenomen door Omroep Max voor NPO2 en wordt ook live uitgezonden door Omroep Brabant. De Gemeente ’s-Hertogenbosch is vanaf het prille begin (2007) van Opera op de Parade nauw betrokken bij het evenement. Wethouder Van Olden: “Opera op de Parade is sinds 2007 niet meer weg te denken uit ’s-Hertogenbosch. Een prachtig evenement op een van onze mooiste pleinen van ’s-Hertogenbosch met steevast een massale publieke opkomst. De komst van de Opera Sing Along is een verdere verrijking van de reeks bijzondere evenementen in ‘s-Hertogenbosch”.

Opera op de Parade woensdag 27 juni: Un ballo in Maschera
In samenwerking met Theater aan de Parade brengen Opera Zuid en philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Enrico Delamboye Verdi’s opera Un Ballo in Maschera, over het waargebeurde verhaal van de Zweedse koning Gustav III, die in 1792 tijdens een gemaskerd bal vermoord werd. Un Ballo in Maschera is misschien niet Verdi’s bekendste opera, maar het is wel een van zijn beste, met een intrigerend verhaal over ongeoorloofde liefde, voorspellingen, verraad, samenzweringen en fenomenale muziek. De hoofdrollen worden uitgevoerd door Adreano Graziani (Gustavo III), Jason Howard (Renato) en Jannelieke Schmidt (Amelia). Un Ballo in Maschera is geregisseerd door Waut Koeken, intendant van Opera Zuid.

Iedereen kan zoals gebruikelijk met zijn zelf meegebrachte stoel aanschuiven op de Parade en heerlijk genieten.

Opera op de Parade is een coproductie van philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade en wordt mogelijk gemaakt door Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer, Appèl bedrijfscatering, het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant en de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Met de komst van Oyens & Van Eeghen als nieuwe hoofdsponsor ziet de toekomst van Opera op de Parade er goed uit. De aan de Parade gevestigde vermogensbeheerder gelooft sterk in lokale sponsoring. Met Opera op de Parade omarmt het een evenement dat ook door veel van hun cliënten en prospects wordt gewaardeerd.Opera Sing Along vrijdag 29 juni: zing mee met de grootste operahits!
In een feestelijk programma zullen de grootste operahits worden uitgevoerd, met uitstapjes naar operette en het Napolitaanse lied. Het wordt een groot meezingfestijn, waarbij de liedteksten worden geprojecteerd boven het orkest. De nummers worden gezongen door bekende operasterren als Francis van Broekhuizen (sopraan) en Adriano Graziani (tenor), de jonge rising stars Laetitia Gerards (sopraan) en Raoul Steffani (bariton). Maar ook door iemand die niet afkomstig is uit de operawereld, namelijk Leona Philippo, bekend van onder meer The Voice of Holland en Maestro. Bijzondere gast is opera coryfee Marco Bakker. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de philharmonie zuidnederland, ondersteund door het Brabant Koor en staat onder leiding van dirigent Enrico Delamboye. Het geheel zal met verve in beeld worden gebracht voor tv door topregisseur David Grifhorst (o.a. The Passion), die van dit bijzondere muzikale evenement ook een visueel feest zal maken.

Het publiek wordt om 20.30 uur verwacht om met elkaar ‘in te zingen’. Om 21.30 begint het officiële programma en start de (live) tv-registratie.

De Opera Sing Along is een sta-evenement. Een drankje of hapje kan op de Parade besteld worden.

De Opera Sing Along is een coproductie van philharmonie zuidnederland en NTVF Producties in samenwerking met Theater aan de Parade en de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Met medewerking van Opera Zuid, het Brabant Koor en Teepe Producties.