20.000 leerlingen ervoeren muziek!

Het einde van seizoen 2017-2018 nadert. Meer dan 20.000 leerlingen uit het basis-en voortgezet onderwijs ervoeren muziek, ontmoetten philharmonie zuidnederland en maakten kennis met instrumenten. We lanceerden de nieuwe voorstelling Nieuwsgierige Neus (groep 1-2) en Orpheus! (groep 5-6). Voor het eerst nodigden we leerlingen uit groep 3-4 in de concertzalen en theaters uit om het grote orkest te ontmoeten tijdens Lejo ontdekt het orkest. We speelden voor de laatste keer Alles in de Wind (groep 3-4) waar de afgelopen drie seizoenen bijna 15.000 leerlingen van genoten.

Speciaal voor het Udens College maakten we een programma op maat voor bovenbouwleerlingen: Van zelf muziek maken tot muziek luisteren, de leerlingen zijn ondergedompeld in klassieke muziek.

Onze educatiebrochures kregen een nieuwe look & feel. Daarnaast investeerden we in digitaal lesmateriaal, waardoor leerlingen in de klas als voorbereiding op hun voorstellingsbezoek, kennis maakten met instrumenten en met het orkest. We organiseerden een inspirerende studiedag voor leerkrachten in het kader van de Muziekimpuls Regeling én lanceerden samen met culturele partners in Brabant het Brabant Menu.

We kijken uit naar het educatieseizoen 2018-2019!