Intensieve samenwerking met Pabo’s in Zuid-Nederland

Muziekonderwijs staat volop in de aandacht: het is de laatste jaren een speerpunt van het cultuuronderwijs. Maar hoe krijg je meer muziek in de klas als een leerkracht zich niet bekwaamd voelt in het geven van muziekles? Om meer muziek in de klas te krijgen, is er ook aandacht nodig voor muziek in de opleiding van de leerkracht.

ontys Hogeschool Kind en Educatie (FHKE) vroeg daarom onder de noemer Denk Groter Maak Muziek een aanzienlijk geldbedrag aan bij de Regeling Professionalisering Muziekonderwijs Pabo. Het doel: een duurzame verankering en verbetering van het muziekonderwijs op de Pabo om zo het zelfvertrouwen van de toekomstige leerkracht op het gebied van muziekonderwijs te vergroten. De aanvraag werd gehonoreerd en philharmonie zuidnederland is nu één van de vaste partners waarmee FHKE gaat samenwerken in een driejarig traject.

Dit betekent dat meer dan 600 Pabostudenten per seizoen, in aanraking komen met een educatieprogramma van het orkest. Elk leerjaar ontdekken ze een nieuw aspect van educatie bij philharmonie zuidnederland.

Dit driejarig traject bij philharmonie zuidnederland wordt gekoppeld aan zangworkshops van het Brabant Koor, Ukelele lessen van kunstencentra, creativiteitsworkshops van Cultlab én ondersteuning van studenten van de Academie Muziek Educatie Tilburg (AME). Als de Pabo-studenten zijn afgestudeerd, zijn ze muzikaal (meer) bekwame leerkrachten voor onze nieuwe generatie leerlingen.

Lees hier meer over deze mooie samenwerking.