Tweede seizoen Orpheus!

Bijna 1500 leerlingen uit groep 5-6 ervoeren afgelopen seizoen Orpheus!, de ingetogen en intieme voorstelling die musici van philharmonie zuidnederland op scholen speelden. Over een paar weken reist de voorstelling weer door Zuid-Nederland.

Vorig schooljaar stond Orpheus! als nieuwe voorstelling op het programma. Vier musici uit het orkest en acteur Michiel Bijmans hebben deze voorstelling samen met regisseur Joost Dekker ontwikkeld. 

Leerlingen uit groep 5-6 ervaren dichtbij en betrokken klassieke muziek, want ze zitten om de musici heen door de ronde vloer waarop gespeeld wordt. Het digitale lesmateriaal bereidt de leerlingen op de muzikale voorstelling voor en gaat in op herinneren en op de poëtische tekst én laat de leerlingen kennismaken met de instrumenten die ze later in de voorstelling in het echt zien.

Benieuwd naar de voorstelling? Bekijk onderstaande teaser!

 

We ontvingen veel positieve reacties van leerlingen en scholen:

“Wat een ontroerende voorstelling.” - diverse scholen

“Mijn opa was overleden en ik kende het gevoel van de voorstelling.” – meisje, groep 5

“De leerlingen waren erg onder de indruk en ze vonden het bijzonder dat de voorstelling zowel grappig als serieus was.” – school uit Brabant

Benieuwd naar het digitale lesmateriaal? Bekijk het hier.
Meer informatie over de voorstelling: klik hier.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info