Rhythmix: 7000 leerlingen en orkest maken samen muziek!

400 Leerlingen van groep 7-8, 60 musici van philharmonie zuidnederland, 4 slagwerkers van Percossa en de dirigent zijn onmisbaar voor de uitvoering van Rhythmix. Een muzikale live show vol actie en reactie én vele mooie luistermomenten met muziek van verschillende componisten als Ravel en Tsjaikovski. Van 16 t/m 23 november spelen we 14, komen 140 scholen op bezoek en bereiken we in totaal meer dan 7000 leerlingen.

Het is voor het eerst dat philharmonie zuidnederland een voorstelling programmeert waaraan de leerlingen zelf zo’n grote actieve bijdrage leveren. Hiervoor wordt de samenwerking aangegaan met slagwerkgroep Percossa. Daarnaast is het voorbereidende digitale lesmateriaal voor Rhythmix extra belangrijk: de leerlingen bereiden zich via het digibord in de klas voor op de voorstelling en studeren de liedjes in. 

Samenwerking philharmonie zuidnederland en Tromp Percussion
De philharmonie zuidnederland en Tromp Percussion hebben op educatief gebied hun krachten verenigd. Zoals hierboven beschreven is het digitale lesmateriaal extra belangrijk vanwege de participatie van leerlingen. Tromp Perussion zorgt voor een extra verdieping van deze voorbereiding door twee workshops in de klas. De Stichting Percussion Friends heeft eerder in het kader van Tromp Percussion workshops verzorgd en doet dat als voorbereiding op Rhythmix ook op Eindhovense scholen die speciaal inzetten op muziekonderwijs.

We kijken ontzettend uit naar deze live show waarin onze musici, slagwerkgroep Percossa, de dirigent en 400 leerlingen per concert samen muziek maken. 

Meer informatie: www.philharmoniezuidnederland.nl/rhythmix

Rhythmix is ontwikkeld als Pieter Roelf Jeugdconcert op initiatief van het Noord Nederlands Orkest, in samenwerking met Percossa en Pioneers in Culture.
 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info