25.000 leerlingen in 2018!

Wat was 2018 weer een fantastisch educatie-jaar voor philharmonie zuidnederland! Maar liefst 25.000 leerlingen uit het basis-en voortgezet onderwijs ervaarden dichtbij klassieke muziek, maakten kennis met ons orkest en met instrumenten of maakten zelf muziek. Hieronder een greep uit onze activiteiten in 2018:

  • We lanceerden de nieuwe voorstelling Nieuwsgierige Neus voor leerlingen van groep 1-2 die onze musici op scholen door heel Zuid-Nederland spelen.
  • De studiedag Muziek, van inspireren naar doen inspireerde leerkrachten uit het basisonderwijs.
  • We gingen van start met de driejarige samenwerking met Pabo’s in Zuid-Nederland waardoor meer dan 600 Pabostudenten per seizoen, een nieuw aspect van educatie bij philharmonie zuidnederland ontdekken.
  • Tijdens de Brabantse Blazersdag maakten 104 amateurmuzikanten in de leeftijd van 8 tot 77 jaar muziek met onze musici.
  • Rhythmix zette de zalen in Zuid-Nederland op stelten: in totaal maakten 7057 leerlingen samen met ons orkest en onder leiding van slagwerkgroep Percossa muziek.
  • We ondertekenden in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima het convenant SamenDOOR! & Méér Muziek in de Klas Lokaal.
  • Leerlingen (HAVO 3) van het College Weert mochten tijdens een orkestrepetitie instrumenten uitproberen en kregen uitleg hierover van onze musici.
  • Het project Musical Postcards bewees wederom dat muziek geen grenzen kent: jongeren uit de hele wereld hebben met elkaar contact via muzikale videoboodschappen.

En… zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Dank aan iedereen die ons educatie-jaar mogelijk heeft gemaakt: onze musici, onze vrijwilligers, onze samenwerkingspartners en natuurlijk de Vrienden van philharmonie zuidnederland en onze sponsoren! 

Adeline van Campen, Wilma Hollanders, Roxanne Doyen, Linda Jans
Team Educatie philharmonie zuidnederland

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info