Nieuwe harp voor het orkest

Een hele gulle gift! Zo mogen we het schenken van een nieuwe harp aan ons orkest zonder meer noemen. Karel Brevet uit Breda doet dit prachtige instrument cadeau ter nagedachtenis aan zijn vrouw Lya. 

Karels vrouw was haar hele leven lang groot muziekliefhebster en samen bezochten ze graag klassieke muziekconcerten. Na zijn pensionering verplaatste hun aandachtsgebied voor klassiek zich van de Rotterdamse Doelen naar het theater in Breda, waar philharmonie zuidnederland hen vanaf het eerste moment uitstekend beviel: zowel qua repertoire als orkestklank. 

Een algemene gift behoorde ook tot de mogelijkheden, maar Karel vond het aardiger als het aan iets speciaals gekoppeld is. Die behoefte bleek er te zijn en de rest is geschiedenis. Er is tien maanden aan de harp gewerkt waarna harpiste Marieke Schoenmakers deze met veel plezier in ontvangst neemt en gaat bespelen. 

De harp zal op 22 februari eervol worden geïnaugureerd in het Chassé theater in Breda in zijn bijzijn. 'Ik vind het een hele mooie manier om mijn vrouw te herdenken', zegt Karel, 'zij heeft me met klassieke muziek vertrouwd gemaakt en nu zij er niet meer is, blijft de herinnering aan haar in deze harp voortleven'.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info