Op tournee met Lejo ontdekt het orkest

Iedereen kent hem wel: Lejo, het unieke figuurtje uit Sesamstraat dat alleen bestaat uit een hand en een paar houten ogen. De afgelopen twee weken reisde hij samen met ons door heel Limburg en Brabant. Kinderen van 6 t/m 8 jaar ontmoetten Lejo in de (theater)zaal bij hun in de buurt en ervaarden dichtbij klassieke muziek door een symfonieorkest.

Lejo ontdekt het orkest is een spannende, humoristische en hartverwarmende voorstelling waarbij Lejo voor de uitdaging komt te staan om het orkest te dirigeren. Samen met de kinderen leert hij over de verschillende instrumenten en verwondert hij zich over de muziek van onder andere Mozart, Dvorák en Rossini en van de variaties op Lejo’s eigen tune gecomponeerd door Mike Boddé. Poppenspeler Leo Petersen speelt Lejo live vanuit een kleine filmset op het podium en laat de kinderen door de ogen van Lejo meekijken tot in de instrumenten.

Meer weten? Klik hier! Natuurlijk werden de kinderen in de klas al voorbereid op deze voorstelling middels digitaal lesmateriaal. Bekijk het hier.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info