Wereldpremière nieuwe uitgave Mahlers Das Lied von der Erde

De gerenommeerde muziekuitgever Universal Edition heeft een kritische heruitgave bezorgd van Mahlers beklemmende Das Lied von der Erde. Op vrijdag 8 februari brengen we om 20.00 uur in Theater aan het Vrijthof te Maastricht de wereldpremière van deze kritische heruitgave. Daarna spelen we dit meesterwerk nog in Muziekgebouw Eindhoven (zaterdag 9 februari 20.15 uur) en Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch (zondag 10 februari 14.15 uur).

Een topbezetting voor Mahlers beklemmende Das Lied von der Erde
Het is misschien wel de Negende Symfonie die Mahler nog niet wilde schrijven, de ultieme combinatie van vocale finesse en symfonische kracht. Met Das Lied von der Erde schreef hij niet alleen de dood van zijn dochtertje Anna Maria van zich af, hij schiep ook een welhaast nieuwe kunstvorm met deze symfonische liedcyclus op oud-Chinese gedichten. We zijn er trots op dat we deze beklemmende liederen uit mogen voren met topsolisten Bernarda Fink en Peter Seiffert. Dirigent Hans Graf beschikt over het vermogen om samen met ons Mahlers diepste zielenroerselen met de grootst mogelijke overtuiging neer te zetten. Voorafgaand aan dit meesterwerk stroomt het subtiele water in Brittens meeslepende Sea Interludes uit de opera Peter Grimes.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit bijzondere concert.