Inauguratieconcert nieuwe harp voor philharmonie zuidnederland

Op vrijdag 22 februari vond in Theater Chassé in Breda de inauguratie van de nieuwe harp plaats tijdens het Concert voor harp en orkest in D van Joseph Haydn met soliste Marieke Schoenmakers.

Karel Brevet uit Breda schenkt de prachtig klinkende én vormgegeven harp Empire aan philharmonie zuidnederland ter nagedachtenis aan zijn vrouw Lya. Het was Lya die hem met klassieke muziek vertrouwd maakte en nu zij er niet meer is, blijft de herinnering aan haar in deze harp voortleven.

De philharmonie zuidnederland zorgde voor een feestelijke ontvangst om Karel in bijzijn van zijn vrienden en enkele relaties van het orkest van harte te bedanken. De gasten werden hartelijk welkom geheten door de directeur van Theater Chassé, Cees Langeveld. Wethouder van cultuur van de gemeente Breda, Marianne de Bie, richtte zich tot Karel Brevet met enkele woorden van dank voor zijn rol als mecenas. Voorafgaand aan het harpconcert nam intendant en bestuurder Stefan Rosu het woord om Karel Brevet namens philharmonie zuidnederland te bedanken voor zijn genereuze gift.

Karel Brevet verwoordde het zelf als volgt: ‘Ik heb er erg van genoten. Muzikaal - Marieke en de harp en het orkest - was het een feest. En ook verder was het geweldig verzorgd. Ik was wat beduusd van alle aandacht ! Het lijkt niet mogelijk dat nog eens te herhalen. Al mijn gasten hebben al gereageerd en dat heel enthousiast. De philharmonie is hierdoor in Breda nog eens flink op de kaart gezet. Mooi dat de Chassé-directeur er ook bij was.’

Kijk hier voor een fotoverslag.

De foto's zijn gemaakt door Ruud Balk.