Succesvolle Kindermuziekweek!

Van 5 t/m 14 april 2019 vond de eerste Landelijke Kindermuziekweek plaats! Ook bij philharmonie zuidnederland konden kinderen genieten van muziek. We speelden de speciale familievoorstelling Assepoesters Assepesters en vierden zo ons vijfjarig jubileum. Meer dan 4000 kinderen bezochten deze muzikale theatervoorstelling die we samen met Jeugdtheatergezelschap Het Laagland en kinderboekenschrijver Jacques Vriens ontwikkelden.

Daarnaast organiseerden we samen met het Muziekgebouw Eindhoven een speciale Kindermuziekdag. Kinderen vanaf 6 jaar konden ervaren hoe het is om viool te spelen onder de bevlogen leiding van onze violiste Geertje Podevyn. Ook speelden we de voorstelling Radio Walvis over het Inuit-meisje Pilu en de plastic soep (i.s.m. Schippers&VanGucht). De dag werd afgesloten met een spetterend eindoptreden van de jonge deelnemers van de Brabantse Strijkersdag.

Op scholen in Limburg en Brabant speelden we de voorstelling Orpheus!waarbij leerlingen heel dichtbij klassieke muziek ervaren en kennismaken met instrumenten. Kortom: een week die bol stond van klassieke muziek speciaal voor kinderen.