Lancering nieuwe educatieprogramma!

Kent u dat? Bepaalde muziek die meegaat op uw levenspad? Muziek die vreugde geeft, troost biedt, of zorgt voor houvast. Wanneer leerde u die muziek kennen? Wanneer werd dat zaadje gepland?

Hoe mooi is het om de jeugd een rijke omgeving te bieden waar ze volop aan muziek kunnen proeven. De philharmonie zuidnederland presenteert dan ook met trots het nieuwe educatieprogramma voor schooljaar 2019-2020. In kleine ensembles reizen musici van het orkest naar de jongste leerlingen van de school toe. In de vertrouwde omgeving van de school scharen zij zich rond de speelvloer om de muziek op grijpbare afstand met open mond op zich in te laten werken. Van de avonturen van Ninus uit Nieuwsgierige Neus en Pilu bij Radio Walvis tot die van Orpheus en Eurydice. Al deze avonturen vormen een houvast om kennis te maken met de klank van de instrumenten en een keur aan muziek uit de hele muziekliteratuur.

Zijn de leerlingen oud genoeg om naar de concertzaal of het theater te komen, dan zal de magistrale orkestklank van het voltallige orkest uit de voorstelling De Liefhebber een onvergetelijke indruk op hun maken. Of zal de sfeer van de dans- en muziekvoorstelling HeartBeat in hun geheugen gegrift blijven.

Aan scholieren van het voortgezet onderwijs biedt philharmonie zuidnederland bijzondere, op maat gemaakte ontmoetingen op maat gemaakt. Ook hen brengen we in direct contact met live muziek en met onze musici in een bijzondere omgeving, zoals bijvoorbeeld een museum. Daarmee laten we ze hen proeven aan onze muziekpraktijk waar zij zich op hun eigen manier toe mogen verhouden.

Zo biedt philharmonie zuidnederland jonge mensen tal van magische momenten om betoverd te raken door muziek. Om dan zelf verder op zoek te gaan naar muziek die zíj op hun levenspad mee zullen nemen. En geven we ze voldoende handvaten om vervolgens zelf op zoek te gaan naar de muziek die zíj op hun levenspad mee zullen nemen.