Muziek verbindt de wereld!

Vrijdag 24 januari vond er wederom een editie van Musical Postcards plaats, dit keer in Theater aan het Vrijthof. Onder leiding van dirigent Lucas Vis, speelden zeven musici van philharmonie zuidnederland composities van leerlingen van de muziekklas van het Bonnefantencollege en het United World College Maastricht. 

Deze leerlingen ontvingen muzikale boodschappen van jongeren uit oorlogsgebieden, dit keer vanuit Libanon en Jordanië. De landelijke organisatie Musical Postcards verzamelt deze indringende boodschappen en verspreidt ze onder leerlingen in Nederland, met de vraag om een muzikale boodschappen terug te sturen. Met het motto: Muziek verbindt de wereld.

In Maastricht namen de leerlingen de uitdaging aan om een muzikale boodschap terug te sturen naar Libanon en Jordanië, samen met eerstejaars studenten Compositie van het Conservatorium Maastricht. De leerlingen hebben in groepjes van vijf de muzikale ingrediënten voor de compositie aangedragen, de student-coach heeft er daarna een muzikaal geheel van gemaakt. Tijmen Wehlburg, onze violist, begeleidde deze studenten van het conservatorium in het schrijven van stukken die ook daadwerkelijk door de zeven musici van philharmonie zuidnederland gespeeld konden worden. 

Het resultaat was fantastisch en ook u kunt hiervan genieten: de musical postcards die de leerlingen samen met de studenten maakten, zijn uitgevoerd door onze musici en op video opgenomen. Houd onze website in de gaten en bekijk de musical postcards over enkele dagen! 

www.philharmoniezuidnederland.nl/musicalpostcards 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info