hamerslagen en koebellen in Mahlers Zesde Symfonie

Bij koebellen denk je onmiddellijk aan het platteland. En dat is precies wat Mahler er muzikaal mee wilde verbeelden in zijn groots bezette Zesde Symfonie. Maar dat is niet alles: ook de man met de hamer heeft een speciale rol in Mahlers groots bezette meesterwerk. Ontdek snel hoe onze slagwerkers deze unieke geluiden nabootsten.

De man met de hamer

De man met de hamer. Je kunt hem beter niet tegenkomen, behalve dan in de Zesde Symfonie van Mahler. In Machiels Minuut van violist Machiel Swillens is onze nieuwe slagwerker Frank Nelissen aan het woord. Hij neemt deze alles-of-niets-taak met verve op zich. Wij hebben hem volop met gewichten zien trainen om vrijdag 27 oktober in Muziekgebouw Eindhoven en zaterdag 28 oktober in Theater aan het Vrijthof flink uit te halen. ;-)

koebellen
Bij koebellen denk je onmiddellijk aan het platteland. En dat is precies wat Mahler er muzikaal mee wilde verbeelden in zijn groots bezette Zesde Symfonie. Je hoort de koeien als het ware op de achtergrond grazen. En daarom staat onze slagwerker Martin Geessinck ook in de coulissen tijdens de repetitie, maar wel met een goed zicht op onze chef-dirigent Dmitri Liss!

philharmonie zuidnederland op volle oorlogssterkte

Op vrijdag 27 oktober in Muziekgebouw Eindhoven en zaterdag 28 oktober in Theater aan het Vrijthof trekken onze musici op volle oorlogssterkte alle registers open in Mahlers Mammoetsymfonie. Kom genieten en misschien van je nog een glimp van Martin op.

chef-dirigent Dmitri Liss
mezzosopraan Christianne Stotijn