Hoe gaat philharmonie zuidnederland om met het coronavirus?

Laatste update: 29 april 2020, 09.30 uur

De philharmonie zuidnederland neemt de gezondheid en veiligheid van bezoekers en medewerkers serieus en volgt daarom de richtlijnen van het RIVM en de overheid met betrekking tot het Coronavirus.

Bericht over geannuleerde orkestactiviteiten

De coronacrisis heeft op iedereen in de samenleving een enorme impact, ook op philharmonie zuidnederland, onze musici en medewerkers en op de partners met wie wij samenwerken. Het heeft daardoor even geduurd voor wij meer konden vertellen over de mogelijkheid van compensatie van kaarten voor de geannuleerde concerten. U kunt erop vertrouwen dat wij binnen afzienbare tijd u persoonlijk per e-mail (en indien we geen e-mailadres van u hebben, per brief) zullen berichten. Wij danken u voor uw geduld en voor de hartverwarmende berichten die wij van u ontvingen.

Als gevolg van de overheidsmaatregelen rond de coronaproblematiek zijn alle activiteiten van philharmonie zuidnederland tot 12 juli geannuleerd. Wij informeren u graag over de afwikkeling van de geannuleerde concerten.

Door de sluiting van de theaters en concertzalen en vanwege de strikte regelgeving rond de veiligheid van bezoekers, musici en medewerkers (o.a. 1,5 meter afstand) kunnen onze geplande activiteiten in deze periode niet uitgevoerd worden. Wij betreuren dit enorm, maar uw en onze veiligheid staat voorop. We hopen u allen zo snel mogelijk weer te begroeten. Voor nu kunnen we niet anders dan u informeren over de afhandeling van de kaarten die u heeft gekocht voor concerten die niet doorgaan in de periode maart-juli 2020.

Compensatie van aangeschafte concertkaarten

Wij bieden kaartkopers de mogelijkheid om concertkaarten voor de geannuleerde concerten om te zetten in een tegoed, dat zij kunnen inwisselen bij de aanschaf van kaarten voor onze concerten in seizoen 2020/2021. Daarmee volgen wij het branchebrede initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’.

Veel van onze abonnees en kaartkopers lieten ons de afgelopen tijd weten dat zij hun concertkaarten willen omzetten in een donatie, om het orkest in deze onzekere tijd te steunen. Dat waarderen wij enorm, en ook deze mogelijkheid bieden wij graag.

Mocht u philharmonie zuidnederland ook op andere manieren willen steunen – bijvoorbeeld door Vriend te worden of in de vorm van een eenmalige donatie – dan zijn wij u daar vanzelfsprekend zeer dankbaar voor. De mogelijkheden om Vriend te worden vindt u hier.  Steunen met een gift aan het philharmonie zuidnederland fonds kan hier.

Daarnaast blijft het voor kaartkopers mogelijk om hun geld terug te vragen. Wij volgen de 'Regeling ticketgelden coronacrisis', waarover wij u op een later moment verder zullen informeren.

De komende weken berichten wij alle getroffen kaartkopers om de verschillende mogelijkheden aan hen voor te leggen. Het moment waarop kan per speellocatie verschillen. Wij vragen u dan ook ons bericht hierover af te wachten.

In de tussentijd hopen wij dat u in deze periode kunt genieten van onze online mogelijkheden waarmee we in contact willen blijven. Deze vindt u hier. Daarnaast is er speciaal voor kinderen deze website ontwikkeld.

U kunt u ook inschrijven voor onze nieuwsbrief (dat kan rechtsonder op onze homepage) en ons volgen op Facebook of Instagram.

Educatie
De educatievoorstellingen HeartBeat, Lejo ontdekt het orkest en alle voorstellingen op basisscholen, zijn eveneens geannuleerd. Voor alle educatieve activiteiten wordt onderzocht of er een alternatief gevonden kan worden. Scholen worden hierover geïnformeerd. Vragen hierover? Neem contact met ons op.

Brochure seizoen 2020/2021

Een prachtig nieuw seizoen stond klaar om aan u gepresenteerd te worden. En wellicht had u hem al verwacht: de nieuwe brochure voor seizoen 2020/2021. Maar op dit moment is het nog steeds onduidelijk wanneer de theaters en concertzalen weer open gaan. Daarom kan de kaartverkoop voor seizoen 2020/2021 nog niet starten. En onze seizoensbrochure nog niet verschijnen. En dat betreuren wij zeer, dat we ook dit plezier om heerlijk te grasduinen in de nieuwe brochure nog niet kunnen geven.

Wanneer en hoe dan wel? Daar denken we nu hard over na met elkaar en met onze zaalpartners. We hopen u hierover snel te kunnen informeren.

Benieuwd wat we wel doen?
Muziek in je huiskamer: geniet van klassiek vanuit je luie stoel!
Speciaal voor kinderen: muziekmaatjes

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel:
• Was uw handen regelmatig.
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes.
Zie de website van het RIVM voor meer informatie over het coronavirus.