YES! Bekijk ons educatie-programma 2020-2021

Met veel plezier presenteren we ons educatie-aanbod voor het basis-en voortgezet onderwijs. Ook in seizoen 2020-2021 biedt philharmonie zuidnederland een brede waaier van activiteiten aan, waarin de beleving van live klassieke muziek in verschillende contexten centraal staat. Van een intieme, muzikale voorstelling van een ensemble op school tot een overweldigend MEEDOE-concert met het hele orkest in de concertzaal, van een actieve workshop in de klas tot een ontmoeting met musici en staf op de werkvloer: speciaal voor leerlingen van 4 t/m 18 jaar maken we prachtige muzikale voorstellingen en projecten afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. 

Basisonderwijs
Voor de allerkleinsten spelen we ensemblevoorstellingen in de vertrouwde omgeving van de school. Worden de leerlingen ouder dan nodigen we hen graag uit om het hele orkest te beluisteren in een geschikte zaal in de buurt. Scholen en orkest reizen dan naar elkaar toe. Om al deze muzikale ontmoetingen te verdiepen is elk project voorzien van digitaal lesmateriaal en zoeken we samen met de school graag de verbinding op met de plaatselijke muzikale omgeving.

Uiteraard volgen we de richtlijnen vanuit het RIVM en staat de veiligheid van jullie en van onze musici voorop. Vanwege de onzekerheid over de komende periode, werken we momenteel aan een alternatief programma voor de voorstellingen Orpheus! en HeartBeat i.s.m. SALLY Dansgezelschap Maastricht in het najaar van 2020. 

www.philharmoniezuidnederland.nl/primaironderwijs

En de pubers dan? 
Jongeren horen dagelijks klassieke muziek in films, reclames en games, maar zijn zich daar niet altijd van bewust. De philharmonie zuidnederland gaat graag de uitdaging aan om leerlingen uit het voortgezet onderwijs een unieke en authentieke ervaring te bieden met live klassieke muziek. Bijvoorbeeld met een eerste kennismaking met een symfonieorkest in een concert-of theaterzaal, of met het ervaren van klassieke muziek in een bredere context zoals bij Tussen Kunst & Klank of uit een programma waarin ze actief muziek componeren. In overleg met de school maken we een programma op maat.

www.philharmoniezuidnederland.nl/voortgezetonderwijs

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info