Monoloog voor de Vrijheid

Vrijheid is een groots begrip, een actueel begrip, een zaak van iedereen. In het zuiden van Nederland staan we elk jaar in september stil bij het begrip ‘Vrijheid’, die wij kregen in 1944 door de inzet van Amerikaanse Soldaten. Stichting Liberation Concert organiseert jaarlijks een herdenkingsconcert met philharmonie zuidnederland op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. 

Uiteraard is het begrip ‘Vrijheid’ ook voor jongeren van belang. Daarom organiseert de afdeling Educatie een voorstelling op scholen hierover: Monoloog voor de Vrijheid. Actrice Lindsay Zwaan en twee musici van philharmonie zuidnederland vertellen het verhaal van de 20-jarige John Morrison uit Ohio die ligt begraven in Margraten. De Monoloog vertelt hoe hij zijn leven voor onze vrijheid gaf.

Daarnaast wordt in de Monoloog voor de Vrijheid aan jongeren de vraag gesteld, wat vrijheid eigenlijk is en welke verantwoordelijkheid zij zelf moeten nemen om vrijheid te bewaren én te werken aan vrijheid voor iedereen.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info