Schenking basklarinet

De heer en mevrouw van Dijck uit Maastricht hebben een basklarinet geschonken aan philharmonie zuidnederland. Vanwege hun jarenlange verbondenheid aan het orkest en hun hart voor klassieke muziek, wilden ze iets extra’s betekenen voor philharmonie zuidnederland.

Gift de heer en mevrouw van Dijck
Jose en Han van Dijck zijn trouwe Vrienden van philharmonie zuidnederland en grote liefhebbers en kenners van klassieke muziek. Ze bezoeken al jarenlang concerten en bezochten in 2018 een bijeenkomst over schenken en nalaten aan philharmonie zuidnederland. Hier sprak de familie van Dijck de wens uit om meer voor het orkest te willen betekenen. Vooral vanwege hun opvatting dat alle kinderen kennis zouden moeten maken met klassieke muziek, iets waar philharmonie zuidnederland zich met educatieve projecten en familieconcerten hard voor inzet. Het orkest wilde al jarenlang een nieuwe basklarinet aanschaffen, wat een perfecte match bleek te zijn met de familie van Dijck: de vader van Jose van Dijck speelde klarinet in de Kerkelijke Harmonie Sint Michaël Thorn.

Na enkele gesprekken met onze klarinettist Roger, maakte de familie van Dijck de aanschaf van de nieuwe basklarinet mede mogelijk. Een bijzonder moment voor philharmonie zuidnederland: de schenking van een instrument is niet vanzelfsprekend. Gulle gevers spelen een onmisbare rol in het bestaan van het orkest. Zij dragen op een belangrijke manier bij aan de toekomst van philharmonie zuidnederland. 

Klassiek geeft toekomst
Sinds de coronacrisis heeft het orkest meerdere giften mogen ontvangen, een teken van steun en betrokkenheid om het orkest toekomstbestendig te houden en klassieke muziek in de regio te verankeren. Wist u dat verschillende mogelijkheden van schenken en nalaten zijn aan philharmonie zuidnederland of aan Het philharmonie zuidnederland Fonds (i.s.m. Elisabeth Strouven Fonds)? Klik hier om verder te lezen.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info