De Belofte

do 28 jan

De Belofte begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater, maar werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement. Samen met 400 instellingen uit de (podium)kunstensector hebben we ‘We dromen de zalen vol’ uitgewerkt. Hiermee willen we een positieve en hoopvolle boodschap over Nederland verspreiden in deze zware coronaperiode. Aan alle mensen die de podiumkunsten een warm hart toedragen:

Het kunstwerk, bestaande uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.