samenwerking met Udens College

De philharmonie zuidnederland heeft een uitgebreid educatie-aanbod voor het primair-en voortgezet onderwijs. Jaarlijks bereikt het orkest hiermee 20.000 leerlingen. Voor het voortgezet onderwijs worden projecten op maat gemaakt, zoals de samenwerking met het Udens College in november 2017.

Samenwerking met Udens College
Dit schooljaar werkt philharmonie zuidnederland voor het eerst samen met het Udens College. In november ontmoeten bovenbouwleerlingen HAVO/VWO het orkest op school én in de theaterzaal. Het Udens college wil leerlingen inzicht laten krijgen in de muziek van de Romantiek. Het op maat gemaakte programma bestaat dan ook uit een concertbezoek in het Muziekgebouw Eindhoven op 11 november a.s. Voorafgaand daaraan komen orkestmusici op school om leerlingen klassieke muziek te laten ervaren. Enerzijds door de creatieve workshop Componeren in de klas waarbij leerlingen zelf muziek maken, anderzijds door een mini-concertje van een strijktrio (bestaande uit de orkestmusici David Ernst (viool), Manfred Kloens (altviool) en Anton Ivanov (cello)) dat leerlingen inzicht geeft in de klanken en speelwijze van het symfonieorkest. Kortom: een unieke en authentieke ervaring die klassieke muziek toegankelijk maakt voor middelbare scholieren.

Kom luisteren!
24 Leerlingen uit VWO 4 en 5, die de workshop Componeren in de klas onder leiding van onze bevlogen klarinettist Roger Niese hebben gevolgd, brengen de compositie die ze hebben gemaakt (gebaseerd op Schumann's derde symfonie), ten gehore voorafgaand aan het concert op 11 november! We nodigen je van harte uit om te komen luisteren, om 19:45u in de tweede foyer van het Muziekgebouw Eindhoven.