Masterclass Directie voor HaFa-dirigenten door philharmonie zuidnederland op zaterdagochtend 29 mei in Theater Kerkrade

wo 16 jun

Wiertz Foundation, de goede doelenstichting van Wiertz Company heeft, om de muziekwereld te dienen, de handen ineen geslagen met philharmonie zuidnederland.

Speciaal voor Wiertz Foundation organiseerde philharmonie zuidnederland op zaterdag 29 mei een Masterclass Directie. Deze masterclass werd georganiseerd voor ambitieuze HaFa-dirigenten die hiermee aan hun eigen vaardigheden konden werken. De Belgische dirigent Karel Deseure, een graag gezien gastdirigent bij philharmonie zuidnederland, leidde de masterclass.

De masterclass vereiste een afgeronde studie Hafa- of Orkestdirectie of momenteel studerend aan een conservatorium waarbij het leiden van een amateurorkest een pre is. Karel Deseure droeg tijdens deze sessie met zijn brede ervaring kennis over en wist de kandidaten en het luisterend publiek te inspireren. Met deze vaardigheden motiveert en inspireert de HaFa-dirigent op zijn beurt weer de vele amateurmusici binnen hun eigen verenigingen.

Kandidaten: Samuel Aguirre, Julio Doming, Martijn Pepels, Stijn Waterval en Michel Zanders.

Bekijk hier de foto's ( Foto’s Anne Lefevre.)

Lees hier de column van Roger Holtus, CEO van Wiertz Company in Chapeau Magazine