Schubertiade met Herreweghe

Als er één dirigent is die de wereld van de historische uitvoeringspraktijk nog steeds van binnenuit verandert dan is het wel de Vlaming Philippe Herreweghe. Daarom is philharmonie zuidnederland zeer gelukkig dat juist hij het orkest verder wil inwijden in de geheimen van Schuberts symfonische wereld en diens koormuziek. Met zijn eigen Collegium Vocale Gent, onthult hij Schuberts schoonheid op onnavolgbare wijze.

Tijdens de Componistendag in Maastricht op zaterdag 20 januari kunt u naast orkestklassiekers als de Achtste Symfonie ‘Onvoltooide’ en de Zesde Mis in Es genieten van Schuberts belangrijkste kamermuziekwerken. Zoals het Strijkkwintet in C, het Octet in F, prachtige quatre-mains op de fortepiano en natuurlijk de Winterreise. De orkestklassiekers zijn ook te beluisteren tijdens de matinee in Muziekgebouw Eindhoven op zondag 21 januari.

'Als dirigent werk je met gevoelige mensen' - Philippe Herreweghe

Dompel je nu al onder in de wereld van Schubert
Kunt u niet wachten tot het weekend van 20 en 21 januari? Luister dan snel naar de speciaal samengestelde playlist van AlphaPlay, deze lijst staat boordevol met de mooiste uitvoeringen van Schuberts meesterwerken.AlphaPlay is het nieuwe streaming platform ontwikkeld door Outhere Music, één van Europa’s toonaangevende onafhankelijke producenten en verdelers van klassieke muziek. AlphaPlay biedt momenteel een repertoire van 40,000 titels aan, en elke maand komen daar nog titels bij. AlphaPlay wil DE streaming service bij uitstek worden voor onafhankelijke klassieke muziek labels. AlphaPlay biedt de consument een heuse musicologische expertise aan. Zo maken thematische playlists –samengesteld door gepassioneerde musicologen- de luisteraar wegwijs in het immense muziekaanbod. Het ontbreken van reclame-onderbrekingen, de toegang tot alle CD-booklets in PDF formaat en een HD-geluidskwaliteit staan garant voor een nog intensere luisterervaring.