Première 'Nieuwsgierige Neus'

"Ik wil ook een viool voor mijn verjaardag!"
"Het was zo mooi."

De allerkleinsten hebben genoten van onze eerste voorstellingsreeks van Nieuwsgierige Neus. Leerlingen van groep 1-2 ervaarden op school heel dichtbij klassieke muziek met het spannende verhaal van het meisje Ninus. 

De philharmonie zuidnederland bedenkt én produceert zelf ensembleprojecten die op scholen worden gespeeld. In Nieuwsgierige Neus nemen vier musici kleuters mee op een muzikale ontdekkingsreis. Onze celliste Sanne de Graaf, violisten Monique Pellens en Marleen Matser en klarinettist Karel Plessers zaten in het voorjaar van 2017 voor het eerst samen met regisseur Lise-Lott Kok. Zij had een eerste prille versie van een verhaaltje bedacht en Nieuwsgierige Neus was daarmee geboren. Vervolgens begon het maakproces: de musici zochten samen naar muziek passend bij de situaties en emoties in het verhaal. In oktober 2017 werd Steffie van Lamoen ingeschakeld om een passend decor te bedenken en kunstenares Mo Swillens tekende prachtige prenten die het uiteindelijke verhaal uitbeeldden. Karin van Hengel werd betrokken bij deze nieuwe voorstelling voor het maken van lesmateriaal dat ze speciaal voor de leerkrachten schreef. Bijna een jaar later, in maart 2018, speelden we de eerste voorstellingen op basisscholen in Brabant en Limburg. Ook de komende weken én volgend schooljaar reizen onze musici naar scholen in heel Zuid-Nederland.

Een voorstelling die past bij de rijke fantasie van het jonge kind, eenvoudig, maar ook een beetje spannend. En zoals in echte sprookjes loopt dit verhaal natuurlijk ook goed af.

Meer weten? Klik hier!

 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info